Επλήγη ανεπανόρθωτα το κύρος της ΕΛΑΣ - Η Αστυνομία σε ρόλο πρακτορείου ειδήσεων για να τη χρησιμοποιήσουν τα ΜΜΕ ως πηγή και άλλοθι;

Του Στρατή Μαζίδη

Η Ελληνική Αστυνομία αφού δεν μπορεί να μας εξασφαλίσει μια ήρεμη καθημερινότητα μακριά από κλέφτες, δολοφόνους, βιαστές και επιδειξίες, φαίνεται ότι αποφάσισε να μετατραπεί σε ερασιτεχνικό  πρακτορείο ειδήσεων.

Εξέδωσε λοιπόν την ακόλουθη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της όπου φυσικά δεν μπορεί να διαπιστώσει κανείς την ώρα ανάρτησης.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Από ώρα 13:00 σήμερα (21-01-2018) πραγματοποιείται εκδήλωση με τη συμμετοχή περίπου ενενήντα χιλιάδων (90.000) πολιτών στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, με θέμα «Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία», η οποία εξελίσσεται φυσιολογικά.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, έλαβε από νωρίς το πρωί σήμερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τροχαίας και τάξης για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης. Η άφιξη του κόσμου έγινε και με 284 λεωφορεία τα οποία φυλάσσονται σε ασφαλείς χώρους.
Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση μετά το πέρας της συγκέντρωσης. 

Κουτοπονηριά λοιπόν πρώτη της ΕΛΑΣ να βγάζει μια άχρηστη ανακοίνωση, άγνωστο το πότε. 

Κουτοπονηριά δεύτερη. Έψαξα στο twitter και το facebook της ΕΛΑΣ αλλά δε βρήκα την κοινοποίηση της ανάρτησης ώστε να μαντέψουμε την ώρα. Αλλά δεν έχει σημασία. Αν η ΕΛΑΣ έπρεπε να βγάλει ανακοίνωση, ας περίμενε να το πράξει στο τέλος.

Αυτή όμως η ανακοίνωση είχε άλλη σκοπιμότητα. Να χρησιμεύσει ως "έγκυρη" πηγή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ΕΡΤ, ακόμη και ξένων μέσων όπως το Γαλλικό Πρακτορείο. Εμείς δε φταίμε, η Αστυνομία το λέει.

Φυσικά νεώτερη ενημέρωση μετά το πέρας της συγκέντρωσης δεν ακολούθησε. Τουλάχιστον μέχρι τώρα, 22:45 που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Η Ελληνική Αστυνομία λοιπόν βγάζει περίεργες ανακοινώσεις, δίχως να ελέγχονται οι ώρες, δεν τις διαμοιράζει και χρησιμοποιείται ως πηγή των "έγκυρων" πρακτορείων και τηλεοπτικών σταθμών. Αντίθετα δε βγάζει ανακοινώσεις για σειρά περιστατικών πχ στη Λέσβο.

Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε μια ανακοίνωση για να κοντύνει το Συλλαλητήριο του Ελληνικού Λαού ο οποίος την χρυσοπληρώνει από το αίμα του.

Η Ελληνική Αστυνομία αντί για 500.000 κόσμο είδε 90.000 και αντί για 1300 λεωφορεία όπως είπαν οι ομιλητές, μόλις 284. 

Συμπέρασμα: Η Ελληνική Αστυνομία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την όραση και την αντίληψή της αλλά εμείς περιμένουμε να περιορίσει το έγκλημα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail