Αυτό είναι το σχέδιο των Τούρκων για να επιτεθούν στους Κούρδους στην Εφρίν - Το κλειδί των επιχειρήσεων

Freepen.gr - Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TAF) σχεδιάζουν να περικυκλώσουν τους κουρδικούς στόχους της PYD στην Αφρίν από όλες τις κατευθύνσεις (Hatay, Kilis, Azaz, Tell Rifaat, Idlib) όπως αναφέρει η φιλοκυβερνητική yenisafak.com.

Ένα σοβαρό τελικό πλήγμα θα δοθεί όταν η γραμμή εφοδιασμού, ειδικά από τα αεροδρόμια του Tel Rifaat και του Minnigh, μπλοκαριστεί από την τουρκική πολεμική αεροπορία (TAF). Ο πρωταρχικός στόχος της επιχείρησης θα είναι να χτυπηθούν καίρια τα κύρια σημεία όπου δραστηριοποιείται η PYD, αναγκάζοντάς την να παραδοθεί.

Χερσαία επιχείρηση υποστηριζόμενη από αέρος

Η επιχείρηση στην Afrin διαφέρει από αυτή που διεξάγεται στην al-Bab από ορισμένες απόψεις. Η  Ασπίδα Ευφράτη βασικά εξαρτιόταν από τη χρήση τεθωρακισμένων οχημάτων λόγω της ομαλής δομής της γης σε Αζάζ,  Γιάρμπουλ και αλ-Μπαμπ. Η επιχείρηση στην περιοχή της Afrin, από την άλλη πλευρά, σχεδιάζεται να είναι μια "αεροπορική εκμετάλλευση της γης" λόγω της απότομης, βραχώδους και ξυλώδους δομής της περιοχής. Από αυτή την άποψη, οι Τούρκοι κομάντος, οι Ειδικές Δυνάμεις και τα στρατεύματα πεζικού θα αναδειχθούν σε αυτή τη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Οι τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις θα παράσχουν βοήθεια σε περίπτωση που οι Κούρδοι διαφύγουν σε ορεινές περιοχές. Λαμβάνοντας υπόψη ότι κινούνται σε μικρές ομάδες, για να αποφευχθεί οποιαδήποτε χτύπημα σε αμάχους στην περιοχή, θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UCAV). Τα θωρακισμένα στρατεύματα που σταθμεύουν στα τουρκοσυριακά σύνορα, από την άλλη πλευρά, θα χρησιμεύσουν ως "απομακρυσμένη υποστήριξη".


Τουρκικές Ειδικές Δυνάμεις

Ειδικώς εκπαιδευμένοι κομάντος θα υπηρετήσουν επίσης στην επιχείρηση για να αποτρέψουν τους τρομοκράτες του PKK / PYD που βρίσκονται κατά μήκος της οροσειράς Amanus στα συριακά σύνορα από το να διαφύγουν στην Τουρκία. Οι βατραχάνθρωποι (SAT) θα έχουν την ευθύνη για να μην εκραγούν οι σήραγγες με βόμβες ή να ενεργοποιηθούν οι παγίδες και οι χειροποίητες εκρηκτικές ύλες.

Ελεύθερος συριακός στρατός ως εμπροσθοφυλακή

Ο διοικητής του δεύτερου στρατού, ο υπολοχαγός Metin Temel, θα διοικεί τις ταξιαρχίες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία θα επικουρείται επίσης από περίπου 5.000 στρατιώτες από το Free Syrian Army (FSA). Ενεργώντας ως αναλώσιμη εμπροσθοφυλακή, αυτοί οι ισλαμιστές θα αναλάβουν να εξαλείψουν τους μαχητές της PYD στην Afrin με τη βοήθεια της TAF. Επιπλέον, οι φυλές που είναι εναντίον της κουρδικής παρουσίας θα λάβουν προφυλάξεις έναντι τυχόν απειλών που θα μπορούσαν να προέλθουν από τα ανατολικά του Ευφράτη και του Manbij.

Το κλειδί των επιχειρήσεων 

Το κλειδί των επιχειρήσεων είναι η παρουσία της τουρκικής αεροπορίας. Η Συρία διαμήνυσε ότι θα καταρρίψει τα τουρκικά αεροσκάφη. Ως εκ τούτου ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ έσπευσε στη Μόσχα να ζητήσει από τους συμμάχους του Ασαντ να τον κατευνάσουν. Επιπλέον η χρήση ως εμπροσθοφυλακής των αποτυχημένων σε όλα τα μέτωπα της Συρίας τρομοκρατών που πρόσκεινται στην Αγκυρα δημιουργεί ένα ζήτημα ως προς το αν μπορούν να τα βάλουν με τους Κούρδους, οι οποίοι από πολιτική μπορεί να μη γνωρίζουν αλλά από μαχές είναι μπαρουτοκαπνισμένοι.

* Επί του πιεστηρίου: Ο Λαβρόφ διέψευσε πριν λίγο την απόσυρση των Ρώσων στρατιωτών από την Αφρίν
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail