Α ρε Κώστα Καραμανλή! Την περνάς ζωή και κότα (στο φούρνο με πατάτες) - Το πιο κλασικό παράδειγμα κρατικής σπατάλης

Του Στρατή Μαζίδη

Ξανά πρωταγωνιστής των ημερών ο Κώστας Καραμανλής, πάλαι ποτέ πανίσχυρος πολιτικός άνδρας του τόπου που όμως όχι μόνο πέρασε και δεν ακούμπησε αλλά φέρει βαρύτατες ευθύνες για τον εκτροχιασμό της οικονομίας επί των ημερών του. Ωστόσο φρόντισε να πηδήξει έγκαιρα από το τρένο.

Ακόμη και στο Σκοπιανό ομιλεί μέσω κύκλων, φημών και στενού περιβάλλοντος συνεργατών. Θεωρείται πατριώτης για ένα βέτο που δεν πρόλαβε να θέσει κι αυτό όχι γιατί είπε ΟΧΙ στη χρήση του όρου Μακεδονία αλλά επειδή τα Σκόπια υπήρξαν αδιάλλακτα. Όταν δε, αναρωτήθηκε μέσω κύκλων πότε δέχθηκε τον όρο "Μακεδονία" σε ως μέρος ονομασίας με ευρύτερο γεωγραφικό προσδιορισμό, ήρθε το εμπιστευτικό τηλεγράφημα του τότε πρεσβευτή Σπέκχαρντ να τον εκθέσει εκ νέου.

Ο κ. Καραμανλής κυριολεκτικά την περνά ζωή και κότα, είτε στο φούρνο με πατάτες, είτε στη σούβλα, είτε τηγανιά, είτε ως σούπα.

Από το 2009 έχει να επιδείξει ένα"πλούσιο" κοινοβουλευτικό έργο το οποίο είχαμε επισημάνει σε σχόλιό μας τον περασμένο Δεκέμβριο.



Τέως πρωθυπουργοί, είτε μας αρέσουν είτε όχι, συχνά τοποθετούνται (Σαμαράς, Παπανδρέου, Σημίτης), μόνο ο Καραμανλής σιωπά. Στην αρχή κυκλοφόρησε η φήμη πως δε μιλά επειδή φοβάται για τη ζωή του, όμως τα χρόνια πέρασαν, οι δικές του βαρύτατες ευθύνες αποκαλύπτονται σχετικά με την κάκιστη πορεία της ελληνικής οικονομίας των διορισμένων και πρόωρων συνταξιούχων, οπότε δε μιλά για να μη βρεθεί απολογούμενος. Πολύ απλά τα πράγματα.

Κι όχι μόνο με τη σιωπή του εξασφαλίζει το απυρόβλητο, αλλά και την πλουσιοπάροχη ζωή του βουλευτή. Μολονότι ανύπαρκτος κοινοβουλευτικά, εισπράττει κάθε μήνα τη βουλευτική του αποζημίωση απολαμβάνοντας παράλληλα των διόλου ευκαταφρόνητων προνομίων. 

Χαίρεται τη ζωή και τη θάλασσα στην όμορφη Ραφήνα. Κάνει περιοδείες σε ταβέρνες και μεζεδοπωλεία σε όλη την Ελλάδα. Είδε τη σύζυγό του να εξελίσσεται...ταχύτατα στην ιατρική. 

Αλλά οι μπριζόλες που απολαμβάνει, είναι αυτές που στερούμε όλοι εμείς από τα παιδιά μας. Κι αυτό δεν είναι ούτε φθηνό, ούτε λαϊκίστικο. Είναι αληθινό επιχείρημα.

Τι προσφέρει ο Κώστας Καραμανλής για να τον πληρώνει αδρά το ελληνικό κράτος κάθε μήνα; Και όχι μόνο αυτόν φυσικά.

Η πολιτική του παρουσία τουλάχιστον από το 2009 έως σήμερα, οι κοινοβουλευτικές του επιδόσεις δε δικαιολογούν ούτε στο ελάχιστο τη βουλευτική του αποζημίωση μετά των προνομίων που απολαμβάνει. Η περίπτωση του πρώην πρωθυπουργού αποτελεί ίσως το πιο κλασικό παράδειγμα κρατικής σπατάλης στην Ελλάδα των μνημονίων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail