Ηχηρό χαστούκι από το Πακιστάν: Οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον σύμμαχός μας

Freepen.gr - Μετά τις απειλές ότι οι Η.Π.Α. θα παρακρατούσαν βοήθεια ενίσχυση ύψους 255 εκατ. Δολαρίων προς το Πακιστάν, οι Η.Π.Α. προειδοποιούν για περίπου 2 δισ. δολάρια επιπλέον.

"Ελπίζουμε ότι το Πακιστάν θα το δει αυτό ως κίνητρο, όχι ως τιμωρία", δήλωσε σε δημοσιογράφους αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών και μεταδίδει το Reuters..

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, αυτή η πρόσφατη εχθρότητα έναντι του Πακιστάν δεν εξελίσσεται καλά. Ο Πακιστανός υπουργός Εξωτερικών Khawaja Muhammad Asif δήλωσε σε μια συνέντευξη ότι οι ΗΠΑ δεν κατάφεραν να συμπεριφέρονται ως σύμμαχοι και ως εκ τούτου το Πακιστάν δεν τις βλέπει πια ως τέτοιες:.

"Δεν έχουμε συμμαχία [με τις ΗΠΑ] ... Δεν συμπεριφέρονται οι σύμμαχοι."

Αν μη τι άλλο, η πρόσφατη συμπεριφορά της Ουάσιγκτον ώθησε το Πακιστάν μόνο στην αγκαλιά των παραδοσιακών αντιπάλων της Αμερικής, της Κίνας και του Ιράν. Η Κίνα παρέχει από καιρό οικονομική και οικονομική βοήθεια στο Πακιστάν με σχέδια να επεκτείνει μια οικονομική εταιρική σχέση τα επόμενα χρόνια.

Η Κίνα έχει ήδη δεσμευτεί να επενδύσει 57 δισεκατομμύρια δολάρια στην υποδομή του Πακιστάν στο πλαίσιο της λεγόμενης πρωτοβουλίας "Belt and Road". Μόλις τον περασμένο μήνα, όπως είχαμε δημοσιεύσει στη Freepen.gr, το Πακιστάν ανακοίνωσε ότι εξετάζει πρόταση για αντικατάσταση του δολαρίου ΗΠΑ με το κινεζικό γιουάν για διμερές εμπόριο μεταξύ Πακιστάν και Κίνας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail