Η Τουρκία ξεφτιλίζει τις ΗΠΑ - Τους έδωσε τελεσίγραφο να εγκαταλείψουν την Ιεράπολη

Freepen.gr - Καθώς οι Τουρκικές Δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους ισλαμιστές του FSA προχωρούν περαιτέρω στις κουρδικές θέσεις στη βόρεια Συρία, η Τουρκία κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να εκκενώσουν τις στρατιωτικές τους βάσεις στη συριακή περιοχή του Manbij (Ιεράπολη).

Μιλώντας σε δημοσιογράφους το Σάββατο, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι η Άγκυρα καλεί τις ΗΠΑ, τον επίσημο σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ, να σταματήσουν κάθε είδους στήριξη σε συριακές κουρδικές δυνάμεις.

Η δήλωση του Τσαβούσογλου ήρθε λίγες μόνο ώρες μετά από επίσημη τηλεφωνική συζήτηση μεταξύ του εκπροσώπου του Προέδρου της Τουρκίας Ιμπραήμ Καΐλιν και του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των Η.Π.Α. Herbert Raymond McMaster σχετικά με τη συνεχιζόμενη τουρκική εισβολή στο έδαφος της Συρίας.

Ο McMaster αναφέρθηκε ότι έχει υποσχεθεί κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ότι οι ΗΠΑ δε θα παρέχουν πλέον όπλα στις πολιτοφυλακές της YPG, ενώ και οι δύο συμφώνησαν να αυξήσουν το συντονισμό και να ξεκαθαρίσουν τις «παρανοήσεις» όσον αφορά τη Συρία.

Ωστόσο τόσο η Τουρκία όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο εισερχόμενες στη Συρία με στρατιωτικές δυνάμεις χωρίς άδεια της Δαμασκού ή εντολής του ΟΗΕ.

Από την πλευρά του Συνασπισμού των ΗΠΑ δηλώθηκε πριν λίγο ότι θα παραμείνουν στην Ιεράπολη μέχρι νεωτέρας.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail