Για να γίνουν πρόωρες εκλογές χρειάζεται σοβαρός εθνικός λόγος;

Του Son Ofeon

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να πάρει χρήματα από τους δανειστές έχει αποδεχθεί πολλές μελλοντικές ρυθμίσεις, που θα της προκαλέσουν μεγάλη πολιτική φθορά, αν ποτέ εφαρμοσθούν.
 
Η εφαρμογή αυτών των μέτρων θα ενεργοποιηθεί, αν η κυβέρνηση δεν πετύχει κυρίως το υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα για το οποίο έχει δεσμευθεί.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν κυρίως σημαντικές μειώσεις στο ύψος των καταβαλλόμενων σήμερα συντάξεων, αλλά και πραγματοποίηση 130.000 ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε βάθος τετραετίας.
 
Η τρέχουσα κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει προγραμματισμένες βουλευτικές εκλογές το αργότερο τον Μάιο του 2019, οπότε προβλέπεται η ταυτόχρονη διεξαγωγή ευρωεκλογών.

Οι επόμενες ευρωεκλογές είναι σημείο καμπής για την Ε.Ε, καθώς θα συνοδευθούν από την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας, σύμφωνα με την ισχύουσα ως τώρα εξέλιξη του BREXIT.
 
Oι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα γίνουν με σταυρό.
 
Οι υποψήφιοι βουλευτές θα πρέπει προσωπικά να πείθουν τους ψηφοφόρους τους για να έχουν δυνατότητα εκλογής.
 
Θα χρειασθεί να κάνουν προσωπική προεκλογική εκστρατεία και να συναντούν πολίτες στο δρόμο χωρίς τη δυνατότητα φύλαξης από την Αστυνομία...
 
Για να εκλεγούν δε θα πρέπει να ενστερνίζονται τις σημερινές πολιτικές απόψεις της ηγεσίας του κόμματος, στο οποίο σήμερα ανήκουν.

Οποιοσδήποτε υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ ή της ΝΔ επιχειρήσει να αναφερθεί κατά την προεκλογική του εκστρατεία σε ανάγκη για μνημόνια ή για την υλοποίηση των "μεταρρυθμίσεων", που αυτά προβλέπουν, απλά δεν προβλέπεται να εκλεγεί.

Ενδεχόμενως όμως να γίνει προηγουμένως αντικείμενο βιαιοπραγίας.
 
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω είναι λογικό να προβλέψω ότι σύντομα η χώρα θα οδεύσει σε πρόωρες εκλογές και μάλιστα χωρίς να τις επιθυμούν οι δανειστές.

Πότε μπορεί να γίνει αυτό;

Σίγουρα η κατάλληλη περίοδος είναι πριν από τη δημιουργία κυβέρνησης στη Γερμανία και μάλιστα πριν τις προβλεπόμενες βουλευτικές εκλογές της Ιταλίας, που έχουν ορισθεί στις 4 Μαρτίου 2018.
 
Η Γερμανία στο διάστημα αυτό είναι "ακυβέρνητη" πολιτεία, καθώς η Μέρκελ δεν αποφάσισε να προχωρήσει σε νέες εκλογές, αλλά έχει εμπλακεί σε απόπειρα αναβίωσης του μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία.

Αν οι εκλογές της Ιταλίας αναδείξουν ευρωσκεπτικιστές το Μάρτιο, η Ε.Ε θα βρεθεί στη δίνη πολιτικού κυκλώνα.

Σε ένα παρόμοιο πλαίσιο οποιαδήποτε έγκριση χρηματοδοτικής βοήθειας προς την Ελλάδα θα πρέπει να αποκλείεται.

Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση υπογράφει από τώρα οτιδήποτε ακραίο της έχουν ζητήσει οι δανειστές για να πάρει γρήγορα τα χρήματα.

Ελπίζει ότι αυτό θα γίνει σύντομα και δε θα χρειασθεί να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα μειώσεων των συντάξεων το 2019 (προβλεπόμενη διεξαγωγή εκλογών και ευρωεκλογών).

Ανεξάρτητα πάντως από τις ελπίδες, υπάρχει και δεύτερο σχέδιο στα σκαριά.
 
Η κυβέρνηση προκαλεί την κοινωνία με τους σχεδιασμούς της για τους πλειστηριασμούς και με τις ιδέες της για επίλυση του θέματος με την ονομασία της FYROM.

Ελπίζει ότι θα δημιουργηθούν τριβές, που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν προσφυγή σε πρόωρες εκλογές με πρόσχημα το "Μακεδονικό".

Η ΝΔ συνεχώς αναφέρει το θέμα της δεδηλωμένης για να προκαλέσει ρήξη στη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Δεν τολμά όμως να προβεί σε δήλωση μομφής κατά της κυβέρνησης στο κοινοβούλιο.
 
Μία δήλωση μομφής με δικαιολογία το "Μακεδονικό" θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές τη χώρα με ευθύνη της ΝΔ.

Αυτό δεν είναι επιθυμητό από τον κο Μητσοτάκη, καθώς γνωρίζει ότι ήδη έχει σοβαρές απώλειες από τα δεξιά του κόμματος προς τυχόν νέο δεξιό κόμμα ή και τη Χρυσή Αυγή.

Αν δεν το γνώριζε ως την Κυριακή, μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να το αντιλήφθηκε.

Στο συλλαλητήριο αυτό παρέστησαν βουλευτές του κόμματος του, που διαφοροποιήθηκαν από την επίσημη γραμμή του κόμματος.

Οι βουλευτές αυτοί θα πρέπει να θεωρούνται ήδη ως πυρήνας ενός νέου "δεξιού" κόμματος.

Η διενέργεια πρόωρων εκλογών θα προκύψει σύντομα, για να μην προλάβει αυτό το νέο πολιτικό μόρφωμα να αποκτήσει ένθερμους οπαδούς.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να θυμίσω κάτι για το profile του μέσου δανειολήπτη σε καθυστέρηση, που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του σε ενδεχόμενο πλειστηριασμό.
 
Είναι πολίτες, που μπορούσαν στο παρελθόν να λάβουν στεγαστικό δάνειο, δηλαδή είχαν υψηλά και σταθερά εισοδήματα και ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους ως τότε.
 
Σήμερα έχουν ακίνητη περιουσία, που κινδυνεύουν να τη χάσουν, είναι υπερχρεωμένοι, είναι άνεργοι ή οι αποδοχές τους έχουν μειωθεί δραματικά.

Στο σύνολο τους περιλαμβάνουν κατά πλειοψηφία δημόσιους υπαλλήλους, συνταξιούχους και εισοδηματίες, που στο παρελθόν ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Όλοι αυτοί θα ψηφίσουν στο μέλλον αυτούς, που δε διαφοροποιούνται ουσιαστικά από τις μελλοντικές ρυθμίσεις των σημερινών μνημονίων;

Ελάχιστοι πραγματικοί Συριζαίοι φοβούνται για τους πλειστηριασμούς ή για τις μειώσεις των συντάξεων.

Όταν γίνουν πρόωρες εκλογές, θα τρίβουν όλοι τα μάτια τους από το αποτέλεσμα...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail