Αποκαλυπτήρια για το αεροπλάνο-φάλαινα! Το πελώριο Beluga XL ετοιμάζεται για απογείωση

Freepen.gr - Η πρώτη δομικά ολοκληρωμένη άτρακτος για το νέο BelugaXL έκανε την εμφάνισή της από το υπόστεγο συναρμολόγησης της στην Τουλούζη της Γαλλίας πριν λίγες ημέρες. Μόλις τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, ένας στόλος αυτών των αεροπορικών αεροσκαφών επόμενης γενιάς θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά ολοκληρωμένων τμημάτων αεροσκαφών της Airbus μεταξύ των ευρωπαϊκών εργοστασίων παραγωγής της εταιρείας και στις τελικές γραμμές συναρμολόγησης στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ισπανία.

Το Beluga XL είναι ένα από τα πιο ογκώδη αεροσκάφη που υπάρχουν και η εικόνα που παραπέμπει στη γνωστή φάλαινα μιλά από μόνη της.

Με μια ανώμαλη προς τα εμπρός μπροστινή άτρακτο και τεράστιο χώρο φορτίου, το BelugaXL είναι δύσκολο να αναγνωριστεί ως η υπερμεγέθη έκδοση αεροπλάνου του αεριωθούμενου αεροσκάφους Airbus A330-200 από τον οποίο προέρχεται. "Έχουμε το A330 ως θεμέλιο", δήλωσε ο Bertrand George, επικεφαλής του προγράμματος BelugaXL, "αλλά πολλές αλλαγές έχουν σχεδιαστεί με επιτυχία, εισάγονται στο αεροσκάφος και δοκιμάζονται. Η μετατροπή ενός υπάρχοντος προϊόντος σε ένα super μεταφορέα δεν είναι ένα απλό έργο".

Το BelugaXL αναμένεται να πετάξει στα μέσα του 2018.





Φωτογραφίες από την Airbus







Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail