Ντροπιάστηκαν οι Ινδοί - Το πυρηνικό Υ/Β Arihant έμπασε νερά γιατί δεν έκλεισαν την μπουκαπόρτα πριν καταδυθεί!

Thomson Reuters
Freepen.gr - Το μοντέρνο πυρηνικό υποβρύχιο δεν είναι απλό μηχάνημα. Μια απώλεια προωθήσεως, από μια απροσδόκητη πλημμύρα ή πρόβλημα με τους αντιδραστήρες ή τα όπλα μπορεί να μετατρέψει ένα υποβρύχιο σε έναν υδατώδη τάφο.

Επίσης, σημειώνει καυστικά το businessinsider.com είναι καλή ιδέα να κλείνει κανείς τις καταπακτές πριν να καταδυθεί.

Αυτό ήταν ένα πολύ σκληρό μάθημα για το Ινδικό Ναυτικό που κατάφερε να βγάλει off εδώ και δέκα μήνες το αξίας $ 2,9 δις πυρηνικό υποβρύχιο INS Arihant.

Το Hindu ανέφερε χθες ότι το Arihant έχει βγει εκτός ελειτουργίας από τότε που υπέστη «σοβαρή ζημιά» πριν από περίπου 10 μήνες, λόγω της σημασίας που χαρακτηρίζει μια πηγή ναυτικού ως «ανθρώπινο σφάλμα»: να επιτρέψει το νερό να πλημμυρίσει στο διαμέρισμα προώθησης του υποβρυχίου μετά από αποτυχία για να εξασφαλίσει μία από τις εξωτερικές καταπακτές του σκάφους.

Το νερό "εισχώρησαν όταν μια καταπακτή στην πίσω πλευρά έμεινε ανοιχτή κατά λάθος ενώ το [Arihant] βρισκόταν στο λιμάνι" το Φεβρουάριο του 2017, λίγο μετά την καθέλκυσή του υποβρυχίου. Έκτοτε στο υποβρύχιο βρίσκονται σε εξέλιξη εκτενείς εργασίες καθώς εκτός όλων των άλλων, έπρεπε πολλοί σωλήνες έπρεπε να κοπούν ανοικτοί και να αντικατασταθούν".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail