Συναγερμός στην Αλάσκα - Υποθαλάσσιος σεισμός 7,9 Ρίχτερ στον Ειρηνικό και επείγον σήμα άμεσης εκκένωσης των ακτών

Freepen.gr - Προειδοποίηση για τσουνάμι έχει εκδοθεί για την Αλάσκα, με τους αξιωματούχους να προειδοποιούν ότι υπάρχει «έκτακτη απειλή για τη ζωή ή την περιουσία» μετά τον σεισμό μεγέθους 7,9 στις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης αναφέρει το Russia Today.

Σύμφωνα με το Εθνικό Προειδοποιητικό Κέντρο Τσουνάμι, ο σεισμός έγινε 175 μίλια (281,6 χλμ.) Νοτιοανατολικά της πόλης Kodiak στην Αλάσκα σε βάθος 12 μιλιών (19,3 χλμ.) προκαλώντας συναγερμό.

Το αστυνομικό τμήμα Kodiak μοιράστηκε ένα βίντεο στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης που παροτρύνει τους κατοίκους να εκκενώσουν τις παράκτιες περιοχές. "Αυτό δεν είναι γυμνάσιο", δήλωσε ο Sgt Derek Beaver, λέγοντας στους ανθρώπους να φτάσουν σε περιοχές που είναι "100 πόδια ή υψηλότερα" πάνω από τη στάθμη της θάλασσας.

"Οι Λιμενικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι το νερό υποχωρεί από το λιμάνι μας", γράφει η αστυνομία στο Facebook. "Οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν στη θέση τους και να περιμένουν περαιτέρω ενημερώσεις".

Σύμφωνα με το γραφείο διαχείρισης έκτακτης ανάγκης του Anchorage, "Προειδοποίηση τσουνάμι είναι τώρα σε ισχύ που περιλαμβάνει τις παράκτιες περιοχές της Βρετανικής Κολομβίας και της Αλάσκας από το σύνορο Wash./BC στην Αττού Αλάσκα".

"Τα τσουνάμι είναι μια σειρά από κύματα επικίνδυνα πολλές ώρες μετά την αρχική ώρα άφιξης", ανέφερε. "Το πρώτο κύμα μπορεί να μην είναι το μεγαλύτερο".






Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail