Στους -7 ο Πούτιν φορώντας μόνο τον Σταυρό του βούτηξε στη λίμνη Seliger για τα Θεοφάνεια

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μετέβη σε μια παγωμένη λίμνη για τη γιορτή των Θεοφανείων. Το ετήσιο βάπτισμα αποτελεί μια μακροχρόνια παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας, με τους πιστούς σε όλη τη Ρωσία να κάνουν αυτήν τη βουτιά μέσα στη βαρυχειμωνιά όπως αναφέρει το Russia Today.

Ο Πούτιν βούτηξε σε μια τρύπα πάγου στη λίμνη Seliger, βόρεια της Μόσχας, για να τιμήσει το βάπτισμα του Χριστού στον ποταμό Ιορδάνη πριν από δύο χιλιάδες χρόνια.



Ο Πούτιν, γνωστός για την εικόνα του «σκληρού παιδιού» και την αγάπη του για υπαίθριες επιδιώξεις, έφτασε μέχρι το παγωμένο νερό με ένα παχύ γούνινο παλτό, ρωτώντας τους δημοσιογράφουν αν αισθάνονται κρύο! Αργότερα έβγαλε την εξωτερική του ενδυμασία και μπήκε στο νερό, το οποίο είχε ευλογήσει ο ρωσικός κλήρος.

Παραδοσιακά, η κολύμβηση σε παγωμένους ποταμούς και λίμνες πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της νύχτας 18 προς 19 Ιανουαρίου. Ο καιρός για τα φετινά Θεοφάνεια ήταν πιο ήπιος από το συνηθισμένο, με τη θερμοκρασία κοντά στη λίμνη Seliger να κυμαίνεται μεταξύ 6-7 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail