Εκτόξευσε το διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Topol η Μόσχα στο Αστραχάν - Ποιες είναι οι δυνατότητές του

Freepen.gr - Η Στρατηγική Πυραυλική Δύναμη της Ρωσίας πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου RS-12M Topol στο Kapustin Yar στη νότια περιοχή Astrakhan όπως αναφέρει το defenseworld.net.

«Στις 26 Δεκεμβρίου του 2017, μια ομάδα μάχης της Στρατηγικής Πυραυλικής Δύναμης εκτόξευσε δοκιμαστικά ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό πυραύλο RS-12M Topol από την κεντρική μονάδα συνδυασμού όπλων Kapustin Yar στην περιοχή Αστραχάν», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας την Τρίτη.

"Η εκτόξευση αποσκοπούσε στη δοκιμή οπλισμού προοπτικής για διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους", ανέφερε το υπουργείο.

Το RS-12M Topol (SS-25 Sickle) είναι ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό βλήμα με μονή κεφαλή, που τέθηκε σε λειτουργία το 1985. Έχει μέγιστη εμβέλεια 10.000 χλμ. και μπορεί να μεταφέρει μια πυρηνική κεφαλή με απόδοση μέχρι 550 κιλοτόνους.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail