Ο πύραυλος Soumar Kh-55 προκαλεί νευρική υστερία στο Ισραήλ

Στρατής Μαζίδης

Σε αναμμένα κάρβουνα φαίνεται ότι κάθονται στο Τελ Αβίβ σχετικά με τις δυνατότητες της λιβανέζικης Χεζμπολάχ και του εύρους του πιθανού οπλοστασίου της.

Όπως σημειώνει η  DebkaFiles από την στιγμή που οι Ιρανοί έχουν εξοπλίσει με πυραύλους Soumar Kh-55 τους Χούθι της Υεμένης στον πόλεμο με τη Σαουδική Αραβία, είναι πολύ πιθανό να έχουν παραδώσει τέτοιους πυραύλους στη σιίτικη Χεζμπολάχ.

Η Debka σημειώνει ότι ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε πριν λίγες ημέρες από την Υεμένη με στόχο τα ΗΑΕ, τελικά εξερράγη λίγο μετά την εκτόξευσή του και παρατηρεί πως ούτε τα Εμιράτα ούτε η Σαουδική Αραβία έχουν την τεχνολογική δυνατότητα να εντόπισουν το Soumar που έχει εμβέλεια 3.000 χλμ, πετά σε χαμηλό ύψος για να μην ανιχνεύεται και τρέχει με 860 χλμ/ώρα.

Η ισραηλινή αμυντική ιστοσελίδα συσχετίζει επίσης τη θεωρία της με το ότι στην Υεμένη βρίσκονται επίσης στελέχη της Χεζμπολάχ με σκοπό την απόκτηση εμπειρίας στη χρήση πυραύλων κρουζ, όπως χρησιμοποίησε την παρουσία της στη Συρία για τη σημαντική εμπειρία μεγάλου εύρους χερσαίων επιχειρήσεων με ρωσική αεροπορική κάλυψη.

Το μόνο βέβαιο επί του παρόντος είναι πως η Χεζμπολάχ αριθμεί αρκετές δεκάδες χιλιάδες ανδρών, είναι πλέον μπαρουτοκαπνισμένη και καλά εξοπλισμένη.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail