Η Lockheed Martin μειώνει στα $ 85 εκ. το κόστος ανά F-35 έως το 2020 - Σημαντικά ακόμη προβλήματα


 F-35 icy runway testing carried out in November 2017 (Image: F-35.com)
Freepen.gr - Με την ενσωμάτωση των διδαγμάτων, την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών, την αυτοματοποίηση της παραγωγής, τις αναβαθμίσεις των εγκαταστάσεων και των εργαλείων, τις πρωτοβουλίες της αλυσίδας εφοδιασμού και άλλες διαδικασίες - η Lockheed Martin ανακοίνωσε πως έχει ήδη μειώσει σημαντικά το κόστος και τη βελτίωση της αποδοτικότητας του F-35, σημειώνει το defenseworld.net.

Την περασμένη Παρασκευή, η επιχείρηση παρέδωσε το εξηκοστό έκτο αεροσκάφος F-35 για το έτος, επιτυγχάνοντας τον κοινό στόχο της κυβέρνησης των ΗΠΑ και της ιδίας για το 2017.

Εξήντα έξι παραδόσεις F-35 το 2017 αντιπροσωπεύουν αύξηση άνω του 40% από το 2016. Η επιχείρηση είναι έτοιμη να αυξήσει τον όγκο παραγωγής σε ετήσια βάση για να πετύχει πλήρες ρυθμό περίπου 160 αεροσκαφών το 2023, δήλωσε η εταιρεία.

Το τρέχον κόστος μονάδας του F-35A ανέρχεται σε 94,6 εκατομμύρια δολάρια (χαμηλή αρχική παρτίδα παραγωγής 10 (LRIP 10) συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα F135). Η πλήρης παραγωγή το 2018 θα κυμαίνεται στα 85 εκατομμύρια δολάρια. Το F-35B θα κοστίζει 122,8 εκατομμύρια δολάρια ανά μονάδα (LRIP 10 συμπεριλαμβανομένου κινητήρα) και το F-35C θα κοστίζει $ 121,8 εκατομμύρια (LRIP 10 συμπεριλαμβανομένου κινητήρα) ανά κομμάτι.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, η τιμή ενός F-35A έχει μειωθεί περισσότερο από 60 τοις εκατό από την πρώτη σύμβαση. Ο δείκτης εργατικού δυναμικού μειώθηκε κατά περίπου 75% τα τελευταία πέντε χρόνια και ο χρόνος παραγωγής μειώθηκε κατά 20% περίπου από το 2015.

Ωστόσο, το Accountability Office της Αμερικανικής Κυβέρνησης στην έκθεσή του του Οκτωβρίου 2017 δήλωσε ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει αναλάβει δράση για τη μείωση του κόστους υποστήριξης των F-35, αλλά το εκτιμώμενο κόστος κύκλου ζωής έχει αυξηθεί και δεν είναι πλήρως διαφανές στις στρατιωτικές υπηρεσίες.

Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι η έλλειψη ανταλλακτικών για τα αεροσκάφη F-35 έχει υποβαθμίσει την ετοιμότητα. Το αεροσκάφος δεν ήταν σε θέση να πετάξει περίπου το 22% του χρόνου κατά το 2016 έτος λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...