Πακιστανός πιλότος απογείωσε το πακιστανο-κινεζικό μαχητικό JF-17B

Freepen.gr - Για πρώτη φορά, ένας Πακιστανός πιλότος συμμετείχε σε δοκιμαστική πτήση του νέου διθέσιου JF-17B πολλαπλού ρόλου μαχητικού αεροσκάφους αναφέρει το defence-blog.com.

Το JF-17B αποτελεί μια παραλλαγή του JF-17 Thunder μαχητικού αεροσκάφους που αναπτύχθηκε από την Πολεμική Αεροπορία του Πακιστάν (PAF) και την Κίνα κι εισέρχεται αυτήν την στιγμή στη δοκιμαστική φάση. Ωστόσο αυτή ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε Πακιστανός πιλότος στην πτήση.

Η παραγωγή του πρώτου JF-17B ξεκίνησε από το Πακιστάν και την Κίνα κατά τη διάρκεια μίας κοινής τελετής στην Chengdu Aerospace Corporation πέρυσι ενώ σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα η Αγκυρα φέρεται να ενδιαφέται για την απόκτηση και αυτού του μαχητικού.

Το JF-17B διαθέτει δοκιμές βελτιώσεις και ελέγχου πτήσης, σε σύγκριση με το JF-17. Το JF-17B είναι σχεδιασμένος για να ενισχύσει τις λειτουργικές και εκπαιδευτικές δυνατότητες της PAF.

Σύμφωνα με το AVIC, το JF-17B μήκους 14,26 m έχει αυξημένο άνοιγμα των πτερυγίων 9,465 μέτρα σε σύγκριση με το άνοιγμα των πτερυγίων 8,5 μ. Σε ενιαίο κάθισμα και μειωμένο ύψος 4,598 μ.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail