Ανταποδίδοντας αέρα κοπανιστό

Mysticsartdesign  - pixabay
του Μιχάλη Χαιρετάκη

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες διαβάζουμε για τα τέλη κυκλοφορίας στα ΜΜΕ ηλεκτρονικά και μη , ως σπουδαίο γεγονός που συμβαίνει σε αυτή τη χώρα. Ειδήσεις, ρεπορτάζ, χιλιάδες γραμμές και εκατοντάδες ώρες βίντεο για να περιγράψουν μια απλή διαδικασία που συμβαίνει σε άλλες χώρες με εντελώς βέβαια διαφορετικό τρόπο.

Λίγους πάλι μήνες πρίν διαβάζουμε για νέους τρόπους υπολογισμού των τελών της επόμενης χρονιάς, που συνήθως τελικά δεν εφαρμόζονται,με σκοπό να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα απο τους κατόχους αυτοκινήτων.

Σε άλλες χώρες της Ευρώπης, μπορεί κάποιος να διαπιστώσει οτι με πολύ λιγότερα χρήματα τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων αντιστοιχούν σε πραγματικά ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Το πιο εξοργιστικό όμως απ' όλα είναι αυτό που συνέβη πριν λίγες μέρες σε εθνικό δρόμο διπλά πληρωμένο και απο τέλη κυκλοφορίας στο δημόσιο και απο διόδια σε ιδιώτες, εκατοντάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν απο το χιόνι και κάποιοι μάλιστα δέχθηκαν επίθεση απο Ρομά με σκοπό να τους ληστέψουν, και να τους αρπάξουν, τσάντες, χρήματα και κινητά.

Είδατε να γίνει κάτι; Να παραιτηθεί κάποιος; Να ζητήσει έστω συγγνώμη; ¨Οχι βέβαια, αυτά είναι συνηθισμένα γεγονότα, σε ενα κράτος προτεκτοράτο,μια ευρωπαϊκή μπανανία.

Γιατί γίνεται κάτι οταν οι δρόμοι γίνονται ποτάμια με το πρώτο ψιλόβροχο;

Μόνο θλίψη σε πιάνει βλέποντας ενα κράτος να φορολογεί άγρια τους πολίτες και να τους ανταποδίδει αέρα κοπανιστό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail