Α/ΓΕΝ από Λισαβόνα μπροστά στον Τούρκο: Το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας φυλάει τα σύνορα όλης της Ευρώπης

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι, από Δευτέρα 11 έως Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Πορτογαλία, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του ομολόγου του, Admiral Antonio Silva Ribeiro.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με τον ομόλογό του, και συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, και εστιάστηκαν στη διερεύνηση νέων τομέων συνεργασίας των δύο Ναυτικών, με έμφαση στην επιχειρησιακή και ακαδημαϊκή εκπαίδευση.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη Ναυτική Βάση στη Λισαβόνα, το Αρχηγείο Στόλου, καθώς και μονάδες του Ναυτικού της Πορτογαλίας.

Παράλληλα, ο Αρχηγός ΓΕΝ παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της συμπλήρωσης των 700 χρόνων του Ναυτικού της Πορτογαλίας, οι οποίες περιελάμβαναν την Επιθεώρηση του Στόλου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Πορτογαλίας, καθώς και τη διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Η Θαλάσσια Στρατηγική του 21ου αιώνα - The Maritime Strategy for the 21st Century».


Στο πλαίσιο του Συνεδρίου δόθηκε η ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων θαλάσσιας ασφάλειας, ενώ παράλληλα προβλήθηκε ο ρόλος του Πολεμικού Ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο και η προσφορά της Ελλάδας στην ασφάλεια των ευρωπαϊκών συνόρων, παρουσία Αρχηγών και Ανώτατων Αξιωματικών Ναυτικών ξένων κρατών, όπως Αγκόλα, Ανατολικό Τιμόρ, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Γουινέα-Μπισσάου, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Λιθουανία, Μαρόκο, Μαυριτανία, Νιγηρία, Ολλανδία, Πράσινο Ακρωτήριο, Σάο Τομέ & Πρίνσιπε, Τουρκία, Τυνησία και Φιλανδία καθώς και του Διοικητού της Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης Standing NΑΤΟ Maritime Group 2 (SNMG-2), του Υποδιοικητού της Επιχείρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της πειρατείας στο Κέρας της Αφρικής “EU ATALANTA”, του Διοικητού του STRIKFORNATO και του Διοικητού του Maritime Analysis and Operations Centre (MAOC).

Επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου STRIKFORNATO στη Λισαβόνα, όπου συναντήθηκε με τον Deputy Commander Rear Admiral Guy A Robinson OBE Royal Navy.

Τέλος, ο Αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με την Πρέσβη της Ελλάδας στην Πορτογαλία κα. Αικατερίνη Σιμοπούλου, καθώς και με τους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην περιοχή της Λισαβόνας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail