«Λιάζονται, βρέχονται, πεθαίνουν και καθαρίσαμε»

Του Κωνσταντίνου Βουλγαράκη

Όλα άρχισαν, με εκείνη την περιβόητη δήλωση της κυράς Τασίας: «Τι μας ενοχλούν οι πρόσφυγες;  Έρχονται, λιάζονται στην Ομόνοια και εξαφανίζονται…». Μετά ακολούθησαν ομαδικά οι Κυρίτσηδες, οι Φίληδες, Σκουρλέτηδες κ.α., για να επιβεβαιωθεί ρητά και σαφέστατα η Ελληνική Πολιτική Στάση στο Προσφυγικό, με την ανεπανάληπτη δήλωση του Πρωθυπουργού Αλέξη: «Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν σύνορα, για να βάλουμε φράχτες». Είχαν μάλιστα προηγηθεί οι επικίνδυνες παιδαριώδεις απειλές Καμμένου: «θα στείλουμε καραβάνια τους Τζιχαντιστές στην Ευρώπη και θα το κάνουμε Κούγκι».

Αποτέλεσμα αυτής της «Πολιτικής Ανωμαλίας» όλων αυτών των αναρχο-ανόητων, είναι ότι ΟΛΗ η Ευρώπη αντέδρασε και αναδιατάχθηκε, για να αυτοπροστατευθεί από τους αναξιόπιστους (άρα και επικίνδυνους) για την ασφάλεια τους Έλληνες.

Έτσι σηκώθηκαν οι πρώτοι φράχτες στα βλκανικά σύνορα, των «ξυπόλητων φίλων» μας.  Καλύτερα φτωχοί και ήσυχοι σκέφτηκαν, παρά διαλυμένοι και κατηγορούμενοι, σαν τους βλάκες τους Έλληνες, σκέφτηκαν.

Ακολούθησαν οι μόνιμα «ουδέτεροι» φίλοι μας, στην Κεντρική Ευρώπη και σήκωσαν περιορισμούς και φράχτες για 2η γραμμή ανάσχεσης των ηλιοκαμμένων στην Ελλάδα προσφύγων.

Όλοι οι άλλοι Ευρωπαίοι, που καταλάβαιναν το σοβαρό κίνδυνο, να αποσταθεροποιηθούν οι κοινωνικές δομές τους, από τα πλήθη των προσφύγων, έπαιξαν βρώμικο παιχνίδι, στο χαζοβιόλικο παιδαρέλι τους στην Ελλάδα. Τον ενθάρρυναν λοιπόν, να αναδείξει την Αριστερή Αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες, του υποσχέθηκαν «λαγούς και πετραχήλια» και των διαβεβαίωναν ότι και τους Τούρκους θα ελέγξουν για τις επαναπροωθήσεις και αυτοί θα απορροφήσουν, ένα τεράστιο αριθμό προσφύγων.

Τελικά, τώρα που φαίνεται να καταλαγιάζει ο πόλεμος στη Συρία, λένε στον καλό τους φίλο τον Αλέξη: «Όχι μόνο δε θέλουμε τους ηλιοκαμένους πρόσφυγες σας, αλλά και ΕΣΑΣ τους Έλληνες, θα σας ψάχνουμε σαν αλλοδαπούς πια (και όχι σαν Ευρωπαίους)» http://www.protothema.gr/world/article/740247/guardian-vomva-tousk-gia-katargisi-tis-upohreotikis-upodohis-prosfugon-apo-hores-tis-ee/.

Με άλλα λόγια Αλέξη, εσύ και η κυρά Τασία, καταφέρατε  να βρείτε και να ορίσετε τα ΣΥΝΟΡΑ της Ευρώπης, στο ύψος της Αυστρο-Ουγγαρίας (και όχι του Αιγαίου) και να γίνουμε έτσι, μια χώρα δορυφόρος της Ευρώπης.

Σε λίγο μάλιστα, που θα αρχίσουν οι βροχές και τα κρύα, θα γίνουμε και ρεζίλι διεθνώς και κατηγορούμενοι για απάνθρωπη συμπεριφορά στους φιλοξενούμενους μας πρόσφυγες.

«Δειλοί, μοιραίοι και άμυαλοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα» Βάρναλης (Αριστερός λογοτέχνης).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail