Μεγάλο ισλαμικό στρατό κατά του Ισραήλ που θα καταλάβει τα Ιεροσόλυμα ονειρεύονται οι Τούρκοι

Freepen.gr - Ένα μεγάλο ισλαμικό στρατό που θα εκστρατεύσει κατά του Ισραήλ ονειρεύεται η φιλοκυβερνητική τουρκική ιστοσελίδα yenisafak.com.

Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) πρόκειται να συνέλθει την Τετάρτη ώστε να συνεδριάσει σχετικά με την απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ να μεταφέρει την πρεσβεία της χώρας στα Ιεροσόλυμα.

Η YS αναφέρεται στον OIC σημειώνοντας πως αποτελεί το μεγαλύτερο οργανισμό στον κόσμο μετά τον ΟΗΕ με 57 χώρες - μέλη σημειώνοντας ότι ενωθεί και στρατιωτικά τότε θα παρουσιάσει το μεγαλύτερο και καλύτερα εξοπλισμένο στρατό στον κόσμο.

Ο αριθμός των ενεργών στρατιωτών θα ήταν τουλάχιστον 5.206.100, ενώ ο αμυντικός προϋπολογισμός θα φτάσει περίπου 175 δισεκατομμύρια δολάρια. Επίσης σημειώνει πως το Ισραήλ θα ήταν περικυκλωμένο στρατιωτικά ενώ πρασινίζει ολόκληρη την Κύπρο εντάσσοντάς την στο μουσουλμανικό τόξο.


Η YS αναφέρει ότι υπάρχουν 160.000 ενεργοί στρατιώτες στις δυνάμεις του Ισραήλ, και ο αμυντικός προϋπολογισμός τους είναι 15.6 δισεκατομμύρια δολάρια.  Το πρώτο στάδιο μιας επιχείρησης μπορεί να αποτελείται από 250.000 στρατιώτες ενώ θα χρησιμοποιηθούν οι χερσαίες, αεροπορικές και ναυτικές βάσεις των κρατών μελών που βρίσκονται στις πιο κρίσιμες περιοχές. Οι κοινές βάσεις θα κατασκευαστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η YS που έχει ετοιμάσει ολόκληρο πολεμικό σχέδιο αναφέρει ότι είναι δυνατόν να κινητοποιηθούν γρήγορα 500 εθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης, 100 αεροπλάνα και 500 επιθετικά ελικόπτερα και 50 πλοία.  

Μόνο η Τουρκία ξεπερνά το Ισραήλ  

Η Τουρκία μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ως επιχειρησιακό κέντρο αναφέρει η YS. Η Τουρκία διαθέτει περίπου 4.000 τεθωρακισμένα, 1.000 αεροσκάφη και 13 υποβρύχια.

Τέλος σημειώνεται και η ξεχωριστή αξία του Πακιστάν ως μοναδική μουσουλμανική χώρα που κατέχει πυρηνικά όπλα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail