Ισραήλ: «Δέκα ακόμη χώρες έτοιμες να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά μας» - Ποιες είναι

xxoktayxx - pixabay
Freepen.gr - Ο Ισραηλινός Υφυπουργός Εξωτερικών Tzipi Hotovely δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι 10 ακόμη χώρες σκέφτονται να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ μετά την προηγούμενη δήλωση της Γουατεμάλας όπως δημοσιεύει το Russia Today.

Μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο της Kan Bet, ο Hotovely δήλωσε ότι τα 10 κράτη ακολουθούν το παράδειγμα του Προέδρου της Γουατεμάλας Τζίμι Μοράλες, ο οποίος δήλωσε την Κυριακή ότι η πρεσβεία της χώρας θα μεταφερθεί στην Ιερουσαλήμ. Το έθνος της Κεντρικής Αμερικής, μαζί με έξι άλλα κράτη, ψήφισε με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, η οποία την περασμένη εβδομάδα ενέκρινε ψήφισμα με 128-9 για να καταδικάσει την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ. Οι άλλες έξι ήταν η Ονδούρα, οι Νήσοι Μάρσαλ, η Μικρονησία, το Ναουρού, το Παλάου και το Τόγκο.

Ο Hotovely δεν ονόμασε καμία από τις δέκα χώρες, αλλά είπε ότι πολλές έχουν μια ισχυρή χριστιανική παράδοση. Οι Φιλιππίνες, η Τσεχική Δημοκρατία και η Ρουμανία απείχαν την περασμένη εβδομάδα από την ψηφοφορία του ΟΗΕ, αλλά εξετάζουν σοβαρά τη δυνατότητα να ακολουθήσουν το δρόμο που χάραξαν η Γουατεμάλα και οι Ηνωμένες Πολιτείες. 

Ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν υποστηρίζει τη μετάβαση στην Ιερουσαλήμ. Ωστόσο, η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Federica Mogherini δήλωσε αργότερα ότι ο Τσέχος υπουργός Εξωτερικών είχε υποσχεθεί να μην μεταφέρει την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ, την οποία η ΕΕ θεωρεί πρωτεύουσα ενός μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail