Ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε ότι είναι έτοιμος να δώσει τη Μακεδονία στα Σκόπια; Εσύ Πάνο τι λες;

dimitrisvetsikas1969 - pixabay
Του Στρατή Μαζίδη

Το διάβασα στα ΜΜΕ αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν το πολυπίστεψα. Όσο κι αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεχωρίζει τη Λέσβο από τη Μυτιλήνη, όσο κι αν αγνοεί πως η θάλασσα έχει σύνορα, δεν περίμενα ότι θα έκανε, και μάλιστα παρουσία Βαλκάνιων ηγετών, μια τέτοια δήλωση για το Σκοπιανό στην 4μερή στο Βελιγράδι:

Ίσως το 2018 να είναι ένα έτος, όπου θα μπορούσαμε να έχουμε μια θετική εξέλιξη σε ένα χρόνιο πρόβλημα, αν η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων αποφασίσει να κάνει ουσιαστικά βήματα προς τα μπρος. Αν σταματήσει μια, κατά την άποψή μου, αχρείαστη ρητορική, ότι αποτελούν τους μοναδικούς απογόνους των Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αν σταματήσει μια αλυτρωτική ρητορική και ταυτόχρονα αποδεχτεί μια λύση στην ονομασία, αμοιβαία αποδεκτή με τους γείτονες. Σε αυτή την προοπτική, βεβαίως, εγώ πρώτος θα είμαι που θα σπεύσω, ώστε η Ελλάδα να εγγυηθεί την αναπτυξιακή προοπτική και την ασφάλεια αυτής της γείτονος χώρας.


 Ωστόσο έχει αναρτηθεί και στο primeminister.gr.

Υπάρχουν πολλοί απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Μακεδονία εκτός από τους Μακεδόνες που είναι Ελληνες; 

Κι όλα αυτά σε μια εποχή όπου πρόσφατα και ο ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς είχε μιλήσει για λύση εντός του πρώτου 6μηνου του 2018.

Ξαφνικά αρχίζουν πάλι οι συνομιλίες με το Μάθιου Νίμιτς στις ΗΠΑ.

Και όλα αυτά μετά το...επιτυχημένο ταξίδι του πρωθυπουργού στο Λευκό Οίκο.

Βέβαια ας μη μας διαφεύγει ότι:

α. υπουργοί αναφέρονται στα Σκόπια ως Μακεδονία
β. ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε πρόσφατα το γειτονικό κρατίδιο επεκτεινόμενος σε δηλώσεις και συνεντεύξεις πέραν των αρμοδιοτήτων του
γ. η αξιωματική αντιπολίτευση αγρόν αγοράζει, έχει το συνέδριό της να ασχοληθεί

Μια φορά πάντως οι Σκοπιανοί έντεχνα προέβησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια σε μια σειρά από κιτς ενέργειες και υπερβολές ώστε τώρα να μπορούν να τις ανακαλέσουν κερδίζοντας το όνομα, διότι κακά τα ψέματα η όποια ονομασία εμπεριέχει τον όρο "Μακεδονία", γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στην πράξη θα μείνει σκέτη νέτη "Μακεδονία".

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι αυτή που έρχεται τελικά να σώσει τα Σκόπια και να τα βγάλει από τη δύσκολη θέση αν επαληθευθούν τα περί "μοναδικών απογόνων" και "πρώτου εξαμήνου του 2018".

Αυτή είναι η πολυδιαφημιζόμενη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική μας. Αλήθεια ο Πάνος Καμμένος τι λέει; Οι βουλευτές της Μακεδονίας τι λένε; Κανένα δημοψήφισμα για ένα αληθινό ΝΑΙ ή ΟΧΙ βρίσκεται στο πρόγραμμα;

Οι Βούλγαροι φυσικά δεν έχουν πρόβλημα με την εξέλιξη αυτή καθώς πάντοτε στόχευαν στη Μακεδονία ενώ οι Αλβανοί φαίνεται να είναι αντίθετοι καθώς υλοποιούν τη δική τους ατζέντα στην περιοχή.

Εμείς μια φορά πάντως δεν έχουμε ατζέντα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail