Πως να εξαθλιώσεις και να οδηγήσεις στην απόγνωση και στις αυτοκτονίες έναν ολόκληρο λαό

webandi / pixabay
του Μιχάλη Χαιρετάκη

Σας είχα ξαναγράψει για το φίλο μου το Βασίλη, είναι ο άνθρωπος, που όπως πολλοι άλλοι ¨Ελληνες πασχίζει με εισπράξεις 10-15 ευρώ την ημέρα, τις περισσότερες μέρες, να επιβιώσει.

Ο άνθρωπος που πρίν λίγα χρόνια για ένα χρέος 200 ευρώ πέρασε μια εβδομάδα στα υπόγεια ενός κρατητηρίου μέχρι να γίνει ο διακανονισμός και να αφεθεί ελεύθερος.

Το μαγαζί που νοικιάζει ο Βασίλης το ενοίκιο είναι 400 ευρώ το μήνα, στην πράξη όμως πληρώνει τον ιδιοκτήτη, έναντι 100 ευρώ, κάθε μερικούς μήνες για να μην το κλείσει. Στα ράφια του μαγαζιού του, το λιγοστό εμπόρευμα πολλαπλασιάζεται μαγικά στα μάτια του πελάτη , έξυπνα τοποθετημένο μπροστά απο άδεια κουτιά που έχει κρατήσει απο τις παλιές καλές εποχές.

Διακανονισμό στη ΔΕΗ, διακανονισμό στο νερό, διακανονισμό στη ζωή και την επιβίωση.

Ο Βασίλης δεν γνωρίζει και πολλά απο υπολογιστές. Χθές λοιπόν οταν με παρακάλεσε να δούμε κάτι ασχετο, συνδέθηκα με απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή του και έκπληκτοι και οι δύο ανακαλύψαμε οτι είχε ενα μήνυμα απο την ΑΑΔΕ για τα ληξιπρόθεσμα χρέη του που φυσικά δεν μπορεί να κάνει πια άλλον διακανονισμό γιατι οικονομικά είναι τόσο αδύνατος που δεν μπορεί να τον τηρήσει.

Τα χρέη αυτά μεγαλώνουν, τοκίζονται , ξανατοκίζονται και ο ανήφορός τους δε σταματάει πουθενά. Ο Βασίλης δούλεψε σα σκυλί απο τα 13 και σήμερα έχει περάσει τα 60. Πέρασαν απο τα χέρια του εκατομμύρια δραχμές και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Συνεπής πολίτης μέχρι να ξεκινήσει η κρίση στις φορολογικές του υποχρεώσεις. ¨Ενας απο τους πολλούς χιλιάδες Ελλήνων που είναι στην ίδια θέση με αυτόν. Σε κάποια ευνομούμενη χώρα ένας τέτοιος φορολογούμενος θα έπαιρνε μια αξιοπρεπή σύνταξη που θα του επέτρεπε να ζήσει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του.

Τώρα το άθλιο κράτος πολλαπλασίασε τους φόρους που θα πρέπει να πληρώσει, μέχρι εκεί που δεν μπορεί,δεν έχει να δώσει, για να του παρέχει τι ακριβώς; Δεν καταλαβαίνω. Τα ανθρώπινα δικαιώματα αυτά για τα οποία σκούζουν με κροκοδείλια δάκρυα οι κυβερνώντες για τους "πρόσφυγες" και τους μετανάστες, έχουν καταντήσει ανέκδοτο στη μνημονιακή Ελλάδα. Κράτος πρόνοιας μήπως; Το είδατε πουθενά απο τότε που ξεκίνησε η κρίση;

Λίγες μέρες πριν είδα με έκπληξη στο site της ΑΑΔΕ , τα ονόματα μεγαλοοφειλετών φυσικών προσώπων και εταιρειών. Στις πρώτες θέσεις φιγουράρουν, όπως πάντα, εταιρείες φαντάσματα και άνθρωποι που δεν τους ενοχλεί κανείς, όπως πχ ενας λογιστής που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 504 ετών (!!!) για τριγωνικές συναλλαγές και έμεινε στη φυλακή 2-3 χρόνια. Τώρα κυκλοφορεί ελεύθερος όπως διαβάσαμε πριν λίγα χρόνια, μάλλον για να μην κελαηδήσει.

Ενας άλλος πάλι,πρώην πρόεδρος εταιρείας που υπάρχει στις λίστες των μεγαλοοφειλετών, όχι μόνο δεν πληρώνει αλλά παίρνει επιδοτήσεις, πλασσάρεται ως νέος καινοτόμος επιχειρηματίας και είναι σε επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτούς τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, δεν τους κυνηγάει η ΑΑΔΕ, γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να πάρει κάτι απο αυτούς, ή δεν θέλει να πάρει για άλλους λόγους. Τους βγάζει κάθε χρόνο στους πίνακες, τους δήθεν επικαιροποιημένους, για να ισχυρίζεται,ως άλλοθι, οτι υπάρχει κρυμμένος πλούτος και υλικό για φορολόγηση.

Στην πράξη όμως, το ανάλγητο κράτος, κυνηγάει τον Βασίλη και τον κάθε Βασίλη της Ελλάδας, να πάρει την τελευταία μπουκιά απο το στόμα, να τον λιώσει και να τον εξαθλιώσει, θα του φορολογήσει μέχρι και την ανάσα του. Είναι το κράτος που όποιο μνημονιακό κόμμα και αν είναι στην εξουσία,είτε δεξιό, είτε κεντροαριστερό ,είτε αριστερό (κατ' ευφημισμό αριστερό), πατάει στο λαιμό τους εξαθλιωμένους πολίτες τους μέχρι να μαζέψει το αίμα που τρέχει απο το στόμα τους για να το δώσει στους βρυκόλακες που αισχρά αποκαλεί "θεσμούς".

Κάποιοι απο τους πολίτες αυτούς, δεν αντέχουν , μεταναστεύουν όσοι μπορούν, αυτοκτονούν οι πιο αδύναμοι, αυτοί που έχουν φιλότιμο και μπέσα πάνω και απο την ίδια τους τη ζωή. Οι υπόλοιποι , πραγματικοί ήρωες προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια χώρα εντελώς κατεστραμμένη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail