Νίκησε η Βόρεια Κορέα; Τίλλερσον: Είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες οποτεδήποτε "χωρίς προϋποθέσεις"

Freepen.gr - Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson δήλωσε την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να μιλήσουν με τη Βόρειο Κορέα οποτεδήποτε "χωρίς προϋποθέσεις" αναφέρει το worldbulletin.net.

«Από πότε αρχίζουν οι συνομιλίες; Είπαμε, από διπλωματικής πλευράς, ότι είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε οπουδήποτε θέλει να μιλήσει η Βόρεια Κορέα και είμαστε έτοιμοι να έχουμε την πρώτη συνάντηση χωρίς προϋποθέσεις», δήλωσε ο Tillerson στο think tank του Ατλαντικού Συμβουλίου στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Οι παρατηρήσεις του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της Exxon Mobil φανέρωσαν μια στροφή στην πολιτική του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία είχε προηγουμένως απαιτήσει από την Πιονγιάνγκ να αποδείξει ότι είναι "σοβαρή" και να εγκαταλείψει το πυρηνικό της οπλοστάσιο πριν αρχίσουν οι επαφές.

"Δεν είναι ρεαλιστικό να πούμε ότι θα μιλήσουμε μόνο αν έρθετε στο τραπέζι έτοιμοι να παραιτηθείτε από το πρόγραμμά σας. Έχουν επενδύσει πάρα πολύ σε αυτό", δήλωσε ο Tillerson.

Είπε επίσης ότι ο Πρόεδρος Donald Trump "είναι επίσης πολύ ρεαλιστικός για αυτό και ενθάρρυνε τις διπλωματικές προσπάθειες".

«Μπορούμε να μιλήσουμε ακόμη και για τον καιρό αν θέλετε. Μπορούμε να μιλήσουμε αν πρόκειται να είναι ένα τετράγωνο τραπέζι ή μια στρογγυλή τράπεζα αν αυτό είναι που σας ικανοποιεί», συνέχισε ο Tillerson. "Αλλά μπορούμε τουλάχιστον να καθίσουμε και να δούμε ο ένας τον άλλο πρόσωπο με πρόσωπο", είπε. "Και τότε μπορούμε να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε έναν χάρτη, έναν χάρτη πορείας για το τι μπορούμε να κάνουμε και είμαστε πρόθυμοι να εργαστούμε προς την κατεύθυνση".

Ο κορυφαίος διπλωμάτης των ΗΠΑ είχε δηλώσει νωρίτερα φέτος στα Ηνωμένα Έθνη ότι η Βόρεια Κορέα πρέπει να λάβει μέτρα για να σταματήσει το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων προκειμένου να καθίσει στο τραπέζι για συνομιλίες.

Αλλά ο Λευκός Οίκος, αργότερα, διευκρίνισε ότι ο Trump δεν άλλαξε τη θέση του στη Βόρεια Κορέα, αν και δεν αντιτάχθηκε στις προσπάθειες του Tillerson να ξεκινήσει συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail