Όχι Αντώνη, δε σας "έριξαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η Χ.Α και βεβαίως ο Κουβέλης", ούτε οι ξένοι. Ήταν η ευκαιρία που δεν άδραξες

Του Στρατή Μαζίδη

Ομολογουμένως η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ ήταν πάρα πολύ καλή με εξαίρεση βέβαια ένα λάθος. Αυτό που είπε ότι:

"μας έριξαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η Χ.Α και βεβαίως ο Κουβέλης"

Όχι δε σας έριξαν αυτοί Αντώνη, ούτε οι ξένοι, τουλάχιστον όχι πριν να ρίξεις μόνος σου τον εαυτό σου.

Για όσους θυμούνται, η Νέα Δημοκρατία μετά από δύο καθαρές εκλογικές νίκες συνετρίβη το 2009 διότι πέτυχε να κυβερνήσει 5 1/2 χρόνια μη κάνοντας απολύτως τίποτε ενώ ήταν η (προ)τελευταία ευκαιρία να μπει μια τάξη στη χώρα.

Σκανδαλολογία υπαρκτή ή μη, ένας κουρασμένος πρωθυπουργός και ένα εκλογικό σώμα που είχε βαρεθεί τη Νέα Δημοκρατία κι έπεσε πάλι στην αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ διότι λεφτά υπήρχαν (αν τα διεκδικούσαμε).

Τότε λοιπόν ο Αντώνης Σαμαράς ήρθε ως υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ και πέτυχε να σαρώσει διότι ο κόσμος της ήθελε να δει κάτι καινούριο και αλλαγές εκ βάθρων.

Συνέβη κάτι τέτοιο; Όχι. Ο πρώην πρωθυπουργός βάδισε ως επί το πλειστόν με την ίδια ομάδα. Οι γιοι, οι κόρες και τα ανήψια ουδέποτε έφυγαν από τη Νέα Δημοκρατία.

Αποτέλεσμα; 18% το Μάιο του 2012, ώστε το 33% του Καραμανλή το 2009 να μοιάζει με θρίαμβο. 

Είναι τυχαίο ότι με τη χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα, η ΝΔ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 είδε πάλι την πλάτη του ΣΥΡΙΖΑ και την ίδια να μετρά μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους λιγότερες;

Πρώτο λάθος λοιπόν Αντώνη, δεν άλλαξες τη Νέα Δημοκρατία.

Το δεύτερο ήταν πως δεν είχες ομάδα βεληνεκούς. Πχ όχι μόνο δεν κατήργησες το χαράτσι αλλά το βάπτισες ΕΝΦΙΑ και όταν ξεσηκώθηκαν οι βουλευτές της επαρχίας για να μη φορολογηθούν τα χωράφια, έβαλες έξτρα συμπληρωματικό φόρο στα συνήθη φορολογούμενα κορόιδα των αστικών κέντρων.

Τρίτο λάθος ότι δεν έκοψες ακαριαία δαπάνες για να μειωθεί η υπερφορολόγηση δραστικά και αισθητά για όλους. Δεν έκανες δηλαδή αυτό που έκανε η Κύπρος. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν άχρηστοι οργανισμοί.  Μόνο το επίδομα των 600 εκ ευρώ στους ΔΕΗτζήδες να είχες κόψει και αυτό θα ισοδυναμούσε με 25% μείωση στον ΕΝΦΙΑ.

Μπορεί να προσπάθησες, αλλά η προσπάθειά σου δεν ήταν αρκετή, ούτε σωστά δομημένη, πριν ακόμη αναλάβεις.  

Μόνος οριοθέτησες το χαμηλό σου ταβάνι στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2012 ώστε να εξαρτάσαι από το ΠΑΣΟΚ και συνεπώς τα περιορισμένα περιθώρια την περίοδο 2012-2015.

Από εκεί και πέρα, ναι, σας "έριξαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η Χ.Α και βεβαίως ο Κουβέλης". Σας έριξαν αφού είχατε ήδη πέσει. Αυτό είχαν διαπιστώσει και οι ξένοι που ενώ άλλα σου υποσχέθηκαν διαφορετικά έπραξαν καθώς δεν ήθελαν να έρθει ο Τσίπρας και να μοιράσει τα πιθανά δώρα τους.

Το αστείο είναι ότι ο Βούτσης είπε ότι είπε, παραδέχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε ως εντολοδόχος των δανειστών και η ΝΔ κοιμάται βαθιά, όπως το κάνει συνήθως σε όλα τα σοβαρά θέματα χρόνια τώρα, για να μη δεχθεί κριτική για τις θέσεις της όπως πολύ σωστά είπες Αντώνη. Αν είναι ακόμη θέσεις της...

Και τελικά Αντώνη όλοι άδραξαν την ευκαιρία. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να πάρουν την καρέκλα, οι ξένοι να αποκαθηλώσουν την αριστερά σε διεθνές επίπεδο, ο Κουβέλης να υμνεί τον Τσίπρα μπας και πάρει κάτι...

Μόνο εσύ δεν την άδραξες κι η ιστορία σου φέρθηκε όπως εσύ κάποτε. Ανετράπης. Και ας μην ξεχνάμε ότι αν το 1995 δεν κρατούσες μέσω Στεφανόπουλου το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ίσως η πορεία της χώρας να ήταν καλύτερη.

Τέλος κατανοώ ότι πονάει να διαπιστώνεις από ποιους τελικά ηττήθηκες το 2015.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail