Άνθρωπος, έχει εξελιχθεί στο χειρότερο και επικινδυνέστερο πλάσμα στον πλανήτη

Του Στρατή Μαζίδη

Στην εποχή του ίντερνετ και της  ταχύτητας έχουμε πλέον πρόσβαση σε πληροφορίες και ειδήσεις που πρωτύτερα μας ήταν αδύνατο.

Κάπως έτσι πέτυχα ένα βίντεο που κοινοποίησε ένας φίλος και παρουσιάζει ένα "έθιμο" σε κάποια χώρα όπου ένα δύσμοιρο ζώο τρέχει σφιχτά δεμένο γύρω από ένα πάσαλο. Φυσικά δεν τρέχει χωρίς λόγο. Κάθομαι και παρατηρώ. Δύο άνθρωποι φαίνεται σα να το χτυπούν ώστε να τρέχει. Προφανώς, σκέπτομαι, κάποια στιγμή κάποιος θα αποτελειώσει το κακόμοιρο το ζωντανό με το πλήθος να ζητωκραυγάζει. Μα τι βλέπω; Κάτι σαν βαθούλωμα στο σβέρκο του ζώου και αντιλαμβάνομαι ότι δεν το χτυπούν, αλλά του επιφέρουν διαδοχικά πλήγματα με ματσέτα στο ίδιο σημείο ώστε το ζώο να αρχίζει να κόβεται ζωντανό!

Θα πει κανείς, αραβική χώρα. Οκ, σωστό. Δεν είναι η πρώτη βάρβαρη σφαγή.

Αλλά μήπως και ο "πολιτισμένος" κόσμος πάει πίσω; Τα αποκαλυπτικά βίντεο από ορισμένες κτηνοτροφικές μονάδες;

Και δεν είναι μόνο τα ζώα. Οι κτηνωδίες πάνω στους ανθρώπους; Όλα τα αρρωστημένα βασανιστήρια του Μεσαίωνα που επινόησαν νοσηροί εγκέφαλοι για να πονέσει και να υποφέρει όσο πιο πολύ γίνεται ο προς τιμωρία;

Τα διάφορα ειδεχθή εγκλήματα για να βασανιστεί το θύμα όσο δεν πάει άλλο;

Τα πειράματα σε ανθρώπους τόσο του Μένγκελε όσο και των Ιαπώνων στη βάση 731 στο Β' ΠΠ;

Τα εγκλήματα στη Συρία και το Ιράκ;

Και πόσα ακόμη θα μπορούσαμε να προσθέσουμε.

Πώς τελικά αυτό το πλάσμα που ονομάστηκε άνθρωπος, πλάστηκε κατ' εικόνα και κατ' ομοίωση του Θεού αντί να κάνει λογική χρήση αυτής της ελευθερίας αφέθηκε να εξελιχθεί στο πιο βάρβαρο και επικινδυνέστερο πλάσμα πάνω στο γή; Αντί να δημιουργεί και να προκόβει, επιδίδεται στο να κυριαρχεί και να βασανίζει.

Πώς γίναμε έτσι...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail