Η Βόρεια Κορέα νίκησε - Τι πέτυχε ο Κιμ Γιονκ Ουν με την τελευταία πυραυλική δοκιμή

Στρατής Μαζίδης

Την ουσιαστική νίκη της Βόρειας Κορέας σε βάρος των ΗΠΑ υπογραμμίζει σε νεώτερη ανάλυσή του το Moon of Alabama ύστερα από την τελευταία επιτυχή εκτόξευση του βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου Hwasong-15.

Η Πιονγκγιάνγκ ισχυρίζεται πως ο πύραυλος έχει βεληνεκές 13.000 χλμ, ωστόσο με το έξτρα φορτίο μιας βόμβας υδρογόνου, ενδεχομένως αυτό να περιοριζόταν σημαντικά. Σε κάθε περίπτωση όμως ακόμη κι αν ένας τέτοιος πύραυλος δεν μπορούσε να φτάσει στην Ουάσινγκτον, σίγουρα θα μπορούσε να πλήξει τη δυτική και κεντρική επικράτεια των ΗΠΑ.

Ως εκ τούτου ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση του πυραυλικού προγράμματος της χώρας. Η Βόρεια Κορέα δε χρειάζεται πλέον να αναπτύξει ένα καινούριο είδος πυραύλου, η εστίαση και βελτίωση του Hwasong-15 είναι υπέραρκετη.

Επιπλέον το ενδεχόμενο μιας πιθανής επίθεσης στη Βόρεια Κορέα φαίνεται να απομακρύνεται οριστικά. Αν οι ΗΠΑ περιορίζονταν μέχρι σήμερα σε έναν πόλεμο δηλώσεων φοβούμενες τις συνέπειες μιας σύρραξης σε Νότια Κορέα και Ιαπωνία, σίγουρα θα αποφύγουν το ρίσκο όταν πλέον ακόμη και η ενδοχώρα τους βρίσκεται εντός της εμβέλειας του Hwasong-15.

Η Βόρεια Κορέα έχει άλλωστε ήδη ανοίξει την πόρτα των συνομιλιών αφού πρώτα πέτυχε να μπορεί να μιλά ως ίση απέναντι στις ΗΠΑ.  

Καιρός λοιπόν για τις ΗΠΑ να προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Καιρός όμως και για τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας να ασχοληθεί με τα προβλήματα του λαού, τα οποία μπορεί να μην είναι όπως φαίνονται μέσα από τον παραμορφωτικό φακό των ΜΜΕ της Δύσης αλλά σίγουρα υπάρχουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail