Κόντρα φρεγατών Ρωσίας & Βρετανίας στη Βόρεια Θάλασσα - Πολεμική ανακοίνωση από το Λονδίνο

© Wikipedia/
Freepen.gr - Η φρεγάτα HMS St Albans του Βασιλικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου συνόδευσε τη ρωσική φρεγάτα Admiral Gorshkov όταν βρισκόταν στη Βόρεια Θάλασσα κοντά στα βρετανικά χωρικά ύδατα, δήλωσε το Ναυτικό την Τρίτη σε δήλωση όπως αναφέρει το  sputniknews.com.

«Η φρεγάτα του βασιλικού ναυτικού HMS St Albans συνόδευσε ρωσικό πολεμικό πλοίο μέσω της Βόρειας Θάλασσας και περιοχές ενδιαφέροντος του Ηνωμένου Βασιλείου την Ημέρα των Χριστουγέννων. Η φρεγάτα Τύπου 23 με βάση το Portsmouth κλήθηκε να αποπλεύσει στις 23 Δεκεμβρίου και να παρακολουθήσει το νέο ρωσικό πολεμικό πλοίο Admiral Gorshkov πέρασε κοντά στα χωρικά ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε η δήλωση.

Το Ναυτικό επεσήμανε ότι το HMS St Albans θα επιστρέψει στο λιμάνι του Portsmouth αργότερα την Τρίτη.

"Δε θα διστάσω να υπερασπιστώ τα ύδατά μας ή να ανεχθώ οποιαδήποτε μορφή επιθετικότητας... Η Βρετανία ποτέ δε θα εκφοβιστεί όταν πρόκειται για την προστασία της χώρας μας, του λαού μας και των εθνικών μας συμφερόντων", δήλωσε ο βρετανός υπουργός Άμυνας Gavin Williamson σχολιάζοντας το περιστατικό που αναφέρεται στη δήλωση.

Σύμφωνα με το Βασιλικό Ναυτικό, αυτό δεν είναι η πρώτη τέτοια περίπτωση κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών του 2017, καθώς την Παραμονή των Χριστουγέννων το πλοίο HMS Tyne περιπολούσε για να συνοδεύσει ένα άλλο ρωσικό σκάφος.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail