Τα τελευταία 3 από τα 14 Rafale προσγειώθηκαν στο Κάιρο, που πάει για ακόμη 12 ενώ εμείς μένουμε όλο και πιο πίσω

Freepen.gr - Η πραγματική πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της Αιγύπτου (και όχι σαν αυτή που εφαρμόζει η Ελλάδα μέσω Κοτζιά) συνεχίζεται.

Στις 28 Νοεμβρίου, η Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία έλαβε τα τελευταία τρία αεριωθούμενα αεροσκάφη Rafale EM (single seat), τα EM06, 07 και 08.

Τα αεροσκάφη αναχώρησαν από τις εγκαταστάσεις Dassault Aviation στο αεροδρόμιο Bordeaux-Mérignac, για να φτάσουν στην αεροπορική βάση Gebel El Basur, που βρίσκεται περίπου 85 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Καΐρου σύμφωνα με το defens-aero.com.

Η Αίγυπτος είχε δώσει παραγγελία στις 16 Φεβρουαρίου 2015 για 16 διθέσια Rafale DM και 8 μονοθέσια Rafale EM.

Η αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία διαθέτει σήμερα 14 αεροσκάφη Rafale (8 Rafale EM + 6 Rafale DM). Η σύμβαση για επιπλέον 12 δεν έχει ακόμη υπογραφεί.

Τα Rafale θα οπλιστούν με βλήματα αέρος Mica, βλήματα κρουζ Scalp και βλήματα καθοδήγησης AASM.

Το Rafale είναι ένα γαλλικό αεροσκάφος διπλού κινητήρα, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από την Dassault Aviation. Είναι εξοπλισμένο με ένα ευρύ φάσμα όπλων ενώ μπορεί να φέρει σε πέρας πλήθος αποστολών.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail