Ο κύβος ερρίφθη - Η Τουρκία αγόρασε με $ 2,5 δις του S-400 - Το 2020 αρχίζουν οι παραδόσεις

© Sputnik/ Sergey Malgavko
Freepen.gr - Η Τουρκία αγόρασε τέσσερα ρωσικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το 55 τοις εκατό του ποσού που της σύμβασης θα καλυφθεί από ρωσικά δάνεια, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ρωσικής εταιρείας Rostec, Σεργκέι Τσεμέζοφ, στην εφημερίδα Kommersant.

Επιβεβαίωσε ότι η Άγκυρα αγόρασε τέσσερα συστήματα S-400. "Ναι, [αγόρασαν τέσσερα συστήματα S-400] αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων", δήλωσε ο Χέμεζοφ.

Επισημαίνει επίσης ότι τό ρωσικό και τα τουρκικό υπουργείο Οικονομικών είχαν ήδη ολοκληρώσει συνομιλίες για τα δάνεια της Μόσχας για την Άγκυρα.

"Θα πρέπει να ολοκληρώσουν τα οικονομικά τους έγγραφα τώρα, μπορώ να πω ότι [η Τουρκία] θα πληρώσει το 45% του συνόλου μερικά εκ των προτέρων, το 55% [του ποσού] χρηματοδοτείται με ρωσικά δάνεια", Πρόσθεσε ο Τσεμέζοφ.

Η ρωσική εταιρεία Rostec Corporation δήλωσε ότι οι παραδόσεις των συστημάτων αεράμυνας S-400 στην Τουρκία θα ξεκινήσουν το Μάρτιο του 2020.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι έχουν υπογραφεί τα έγγραφα Ρωσικής S-400 και ότι η Άγκυρα ήθελε να λάβει μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας το συντομότερο δυνατό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail