Yildirim: Δεν ικανοποιήσατε τις ανάγκες μας - Δεν έχουμε άλλη λύση από τους S-400

© Sputnik/ Aleksandr Danichev
Freepen.gr - Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπίναλι Γιλντιρίμ δήλωσε ότι οι S-400, που βρίσκονται στην ατζέντα για αγορά από τη Ρωσία δεν αποτελούν προτίμηση στην Τουρκία, αλλά αναγκαιότητα.

Όπως μεταδίδει το tr.sputniknews.com o Yıldırım, ο οποίος ήταν παρών κατά τις επαφές με τις ΗΠΑ, δήλωσε ότι η Δύση δεν προχώρησε στα απαραίτητα βήματα για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της Τουρκίας.

Ο Γιλντιρίμ δήλωσε: "Τα S-400 δεν είναι επιλογή αλλά αναγκαιότητα, θέλουμε να αναπτύξουμε την αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ και η ΕΕ χρησιμοποίησε εκφράσεις των χωρών του ΝΑΤΟ για να αναπτύξει αυτή τη σχέση αλλά η προσφορά έπρεπε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας. "

Ο Γιλντιρίμ υπενθύμισε ότι η Τουρκία ήταν σε διαπραγμάτευση με την Κίνα και τελικά συμφώνησε με τη Ρωσία. Τόνισε ότι αυτή η συμφωνία δεν είναι αντίθετη με την παρουσία και συνεργασία της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ και τη Συμμαχία.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός προσέθεσε επίσης πως: «Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε τη χώρα μας από εξωτερικές απειλές και εάν το ΝΑΤΟ δεν αναλάβει την ευθύνη όπως απαιτείται, δεν μπορούμε να αναμένουμα αλλά να λάβουμε το μέτρο μας».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail