Κλυδωνίζονται οι κουρδικές SDF στη Συρία - Αποστάτησε κορυφαίο στέλεχος προλέγοντας τη διάλυσή τους

φωτο AFP
Freepen.gr - Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποστασία του εκπροσώπου τύπου των κουρδικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που εκπροσωπούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ στον πόλεμο της Συρίας, Ταλάλ Σίλο.

Ο Σίλο, τουρκμάνος Σύριος διέφυγε από τις ελεγχόμενες από τους Κούρδους περιοχές με το πανάκριβο τζιπ της φωτογραφίας, φτάνοντας στη Τζαραμπλούς που ελέγχεται από τρομοκράτες υποστηριζόμενους από την Αγκυρα και από εκεί στην Τουρκία.



Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο Rudaw εντάχθηκε στις δυνάμεις του FSA ενώ προχώρησε σε μια σημαντική δήλωση - πρόβλεψη, ότι σε λίγους μήνες οι SDF θα έχουν διαλυθεί.

 Ο Ταλάλ Σίλο δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Μέχρι τη σύσταση των SDF σε μια νύχτα όταν κατέρρευσε ο FSA και οι ΗΠΑ έψαχναν μια άλλη μαριονέτα να πολεμήσει την άλλη μαριονέτα, το ISIS ανήκε σε μια ένοπλη ταξιαρχία Τουρκμάνων που μάχονταν υπό τη σκέπη της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG.

Η ενέργεια του Σίλο πρέπει να υπογραμμισθεί και να περιμένουμε τις εξελίξεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail