Ρουμανία και Σουηδία προχωρούν στην αγορά πυραύλων Patriot

Patriot Missile System, displayed recently at Redstone Arsenal, Ala. Photo Credit: Ms. Kari Hawkins (AMCOM)
Freepen.gr - Η Σουηδία και η Ρουμανία ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για την απόκτηση του συστήματος πυραυλικής άμυνας Patriot που κατασκευάζεται από την αμερικανική Raytheon σύμφωνα με το defence-blog.com.

Η κυβέρνηση της Ρουμανίας ενέκρινε στις 8 Νοεμβρίου σχέδιο νόμου για την απόκτηση του πρώτου πυραυλικού συστήματος Patriot για τον εξοπλισμό του ρουμανικού στρατού. Το σχέδιο νόμου θα σταλεί στο Κοινοβούλιο για έγκριση. Το συνολικό κόστος αυτού του προγράμματος ανέρχεται σε 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια χωρίς τους φόρους. Το πρώτο σύστημα, το οποίο αξίζει 765 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, θα αγοραστεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Όσο για τη Σουηδία, ανακοίνωσε στις 7 Νοεμβρίου ότι επέλεξε το αμερικανικό σύστημα πυραυλικής άμυνας Patriot έναντι του SAMP / T της γαλλο-ιταλικής Eurosam, σε μια συμφωνία ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τη συμφωνία από το υπουργείο, αλλά ο αρμόδιος οργανισμός για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς αποτίμησε τη σύμβαση σε 10 δισεκατομμύρια κορώνες (1 δισεκατομμύριο ευρώ, 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια).

Το Patriot αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται σε 13 χώρες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail