Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας δημοσίευσε εικόνα από βιντεοπαιχνίδι ως «απόδειξη» ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το ISIS


Freepen.gr - Σοβαρά εκτεθειμένη βρέθηκε η Ρωσία την Τρίτη για τη δημοσίευση φωτογραφικού υλικού από videogame, ως αναμφισβήτητη απόδειξη ότι οι ΗΠΑ παρέχουν αεροπορική υποστήριξη στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή σύμφωνα με το middleeasteye.net.

Η δημοσίευση, η οποία αναρτήθηκε στο twitter από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, στα ρωσικά, αγγλικά και αραβικά, σημείωνε ότι οι εικόνες έδειξαν "αδιάσειστες ενδείξεις ότι οι #US καλύπτουν πραγματικά το ISIS για να ανακτήσουν τις ικανότητες μάχης, να αναδιαμορφώσουν και να τις χρησιμοποιήσουν για την προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων στη Μέση Ανατολή».

Αλλά οι εικόνες που δημοσιεύθηκαν προέρχονταν από βίντεο του YouTube το 2015, το οποίο παρουσίασε την ανάπτυξη ενός παιχνιδιού προσομοιωτή AC-130 για χρήστες iOS και Android.

Οι άλλες εικόνες της ίδιας ανάρτησης αφορούσαν αεροπορικές επιθέσεις των Ιρακινών από τον Ιούλιο του 2016.

Το ρωσικό υπουργείο διέγραψε τις φωτογραφίες ώρες μετά τη δημοσίευσή τους και δήλωσε στο Twitter ότι ξεκίνησε έρευνα για έναν πολιτικό υπάλληλο "ο οποίος από σφάλμα επισύναψε τις φωτογραφίες αυτές σε επίσημη δήλωση".

Ωστόσο η βασική κατηγορία της Μόσχας ότι οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να βομβαρδίσουν κονβόι του ISIS με 100 οχήματα που διέφευγαν από την Αλ Μπουκαμάλ ενώ τα ρωσικά αεροσκάφη παρεμποδίστηκαν να επιχειρήσουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail