Η Πολεμική Αεροπορία πάει Ισραήλ με F-16 να σηκώσει τη Blue Flag 2017 - Πόρτα στην Τουρκία

Freepen.gr - Η Blue Flag 2017, η μεγαλύτερη διεθνής άσκηση εναέριας εκπαίδευσης στην ιστορία του Ισραήλ διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην αεροπορική βάση της Ouvda με τη συμμετοχή επτά διαφορετικών αεροπορικών δυνάμεων. 

Σε όλη τη διάρκεια της συνδυασμένης άσκησης, που διεξάγεται φέτος για τρίτη φορά, οι φιλοξενούμενες μοίρες θα πετάξουν μαζί με τις ισραηλινές.

Ο στόχος της άσκησης είναι να εξομοιωθούν όσο το δυνατόν ρεαλιστικά ακραία σενάρια  μάχης και πτήσεις συνασπισμού. Η άσκηση φιλοξενεί αεροπορικές δυνάμεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Πολωνία, την Ιταλία και την Ελλάδα - και για πρώτη φορά συμμετέχουν η Ινδία, η Γαλλία και η Γερμανία. Δε συμμετέχει η Τουρκία.

Καθ 'όλη τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας της άσκησης διάρκειας δύο εβδομάδων, οι διεθνείς ιπτάμενοι οδηγοί θα εγκλιματιστούν στη βάση και θα γνωρίσουν ο ένας τον άλλον. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας, οι συμμετέχοντες θα προετοιμάσουν σύνθετα σενάρια και πτήσεις συνασπισμού.

Το Ισραήλ συμμετέχει με τη μοίρα «Baz» (F-15), «Sufa» (F-16I) και δυο μοίρες «Barak» (F-16C / D), μαζί με αεροσκάφη τακτικών μεταφορών, ελικόπτερα, UAV (μη επανδρωμένα) και EL (Electronic Warfare). Οι αμερικανικές, ελληνικές και πολωνικές αεροπορικές δυνάμεις έφθασαν με μαχητικά F-16, οι Γάλλοι με μαχητικά "Mirage" 2000D, οι Γερμανοί με "Eurofighter Typhoon", οι Ιταλοί με παραλλαγές του "Panavia Tornado" και οι Ινδοί με το «Super Hercules» C-130J.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail