Η ανεξέλεγκτη χρήση των drones μπορεί να οδηγήσει σε αεροπορικές τραγωδίες - Τι πήγε να συμβεί πάνω από το αεροδρόμιο του Buenos Aires

Freepen.gr - Η ανεξέλεγκτη χρήση των drones μπορεί να οδηγήσει σε αεροπορικές τραγωδίες και θα πρέπει πλέον να προβληματίσει σοβαρά. Εκτός του ότι καταγράφουν εικόνες και ανθρώπους που ενδεχομένως δε συναινούν και του κινδύνου βλάβης με μια πιθανή πτώση και τραυματισμούς, θα μπορούσαμε να δούμε μεγαλύτερες τραγωδίες.

Εν προκειμένω ένα Boeing 737-800 των Aerolineas Argentinas εκτελούσε την πτήση AR1865 από το Trelew, βορειοανατολική Παταγονία με κατεύθυνση το Buenos Aires και το αεροδρόμιο Jorge Newbery.

Καθώς πετούσε πάνω από το θρησκευτικό θεματικό πάρκο Tierra Santa στο Buenos Aires και είχε πει σε διαδικασία προσγείωσης, χτυπήθηκε από ένα drone.

Ενώ to Boeing προσγειώθηκε με ασφάλεια, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ειδοποίησε τον πύργο ότι ένα σημαντικό περιστατικό αποφεύχθηκε, αφού το drone χτύπησε κάτω από το παράθυρο από την πλευρά του κυβερνήτη του αεροσκάφους. «Αν είχε χτυπήσει τον κινητήρα θα είχε αποτύχει ο κινητήρας», λέει ο πιλότος στη La Capital. Σημείωσε επίσης ότι "πριν από τρεις εβδομάδες, στον ίδιο τόπο, περάσαμε μόλις πέντε μέτρα από ένα drone", αναφέρει το Newsinflight.com.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά το αεροσκάφος υπέστη μικρές ζημιές, ανακοίνωσε η εταιρεία, επιβεβαιώνοντας το περιστατικό.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail