Με πυραυλική βροχή κατά Σαουδικής Αραβίας κι Εμιράτων απειλεί το Ιράν - Ποιος θα πατήσει το κουμπί

Freepen.gr - Πυραυλική βροχή κατά Σαουδικής Αραβίας κι Εμιράτων σχεδιάζει το Ιράν σύμφωνα με την DEBKAfile με τη διαφορά ότι το κουμπί θα το πατήσουν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Το Ιράν προειδοποίησε το Ριάντ ότι αν δεν σταματήσει ο αποκλεισμός των λιμανιών της Υεμένης, τότε υπάρχει η...πιθανότητα οι ιρανικοί πύραυλοι που βρίσκονται στα χέρια των Χούθι να καταλήξουν στα αεροδρόμια και τα λιμάνια της Σαουδικής Αραβίας, του Ντουμπάι και του Αμπου Ντάμπι.

Η ισραηλινή ιστοσελίδα αναφέρει επίσης ότι το Ιράν στέλνει νέα φορτία με βαλλιστικούς πυραύλους Burkan 2H οι οποίοι έχουν βεληνεκές 1.000 χλμ ενώ η βελτιωμένη έκδοσή τους καλύπτει απόσταση 1.500-1.600 χλμ ενώ η επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο του Ριάντ έγινε με Burkan 2H.

Όπως σημειώνει η debka, ενώ ΗΠΑ και ΗΑΕ έχουν αναπτύξει πολεμικά σκάφη στην περιοχή δεν παρεμποδίζουν τις αποστολές των Ιρανών καθώς αυτό θα σημάνει εμπλοκή με τα πολεμικά πλοία της Τεχεράνης τα οποία φέρουν πυραύλους αλλά και τα συνοδευτικά υποβρύχια.

Στα λιμάνια Khalifa, Zayed και Mirfa των ΗΑΕ έχουν ήδη αναπτυχθεί συστήματα αεράμυνας απέναντι στο ενδεχόμενης επίθεσης με τη βελτιωμένη έκδοση των Burkan 2H.

Με άλλα λόγια το Ιράν επιτίθεται μέσω τρίτου στις χώρες του Κόλπου. Η Σαουδική Αραβία πληρώνεται με το ίδιο νόμισμα με το οποίο ενεπλάκη στη Συρία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail