Τα λάφυρα δε μοιράζονται ποτέ δίκαια, για αυτό κόβονται αιτήσεις από το κοινωνικό μέρισμα

annca - pixabay
Του Στρατή Μαζίδη

Διαβάζουμε σε αρκετά ΜΜΕ ότι αρκετές αιτήσεις για το «κοινωνικό» μέρισμα κόβονται από το σύστημα. Χρησιμοποιούμε εισαγωγικά διότι δεν πρόκειται για κέρδος που προέκυψε από πχ περικοπές δημοσίων σπαταλών ούτε από την εξαγωγή φυσικού αερίου / πετρελαίου. 

Είναι τέτοιες οι προϋποθέσεις ένταξης στους δικαιούχους ώστε αρκετός κόσμος θα κοπεί. Πχ πόσοι άνεργοι θα κοπούν λόγω της ακίνητης περιουσίας του, όπως το σπίτι που απέκτησαν όσο εργάζονταν;

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε κάποια στιγμή πόσοι τελικά ήταν οι δικαιούχοι και τι συνολικό ποσό πληρώθηκε. 

Η ιστορία μου θυμίζει λίγο το 2014 όταν αποφασίστηκε ένα μηνιαίο επίδομα 200 ευρώ από τον ΟΑΕΔ για μακροχρόνια ανέργους επί 1 χρόνο. Ήταν τέτοιες οι προϋποθέσεις του που ξεσκέπαζαν την κοροϊδία. Κανείς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί και για αυτό μόνο μερικές δεκάδες χιλιάδες το έλαβαν σε σχέση με τον πολλαπλάσιο αριθμών των μακροχρόνια ανέργων.

Αλλά ξέρετε κάτι;

Γιατί να μοιραστεί δίκαια το κοινωνικό μέρισμα; Αν υπήρχε δικαιοσύνη, δε θα υπήρχε το συγκεκριμένο κοινωνικό μέρισμα διότι αποτελεί προϊόν ληστείας. Είναι τα κλοπιμαία της υπερφορολόγησης, των τελών επιτηδεύματος, των παράλογων τεκμηρίων, οι επιστροφές ΦΠΑ, οι πλαστές εισφορές του ΕΦΚΑ καθώς εκκρεμεί εδώ και μήνες ο συμψηφισμός κ.ο.κ.

Από πότε τα λάφυρα μοιράζονται δίκαια;

Από πότε ένας ληστής διακρίνεται για τη δικαιοσύνη του; Αν ήταν δίκαιος, δε θα έκλεβε.

Αυτό το...μέρισμα, «έπεί τιμή αίματος εστί»...
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...