Κρεμλίνο: Δεν πιστεύουμε ότι οι ΗΠΑ θα μείνουν πολύ ακόμη στο Ιράκ και τη Συρία

Freepen.gr - Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την Πέμπτη ότι αμφέβαλε για την αξιοπιστία των αναφορών ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προτίθενται να διατηρήσουν τις δυνάμεις τους στη Συρία και μετά την επερχόμενη ήττα του ισλαμικού κράτους.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε: «Δε γνωρίζουμε τίποτα για τις πηγές τους, δεν γνωρίζουμε τίποτα για την αξιοπιστία αυτών των πληροφοριών».

Δεδομένου ότι ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχει επανειλημμένα επιμείνει στην παρουσία του στη Συρία από το 2014 με μοναδικό στόχο την καταπολέμηση του ISIS.

Δεδομένου του σημερινού ρυθμού των προελάσεων, το ηπειρωτικό έδαφος του Ισλαμικού Κράτους μεταξύ Ιράκ και Συρίας αναμένεται να είναι πλήρως φιλελεύθερο μέσα σε ένα μήνα. ουσιαστικά, σημαίνει πως η Ουάσιγκτον αναμένεται σύντομα να αποσύρει τις δυνάμεις της.

Την ίδια στιγμή η Μόσχα ανακοίνωσε ότι προτίθεται να αποσύρει «ουσιαστικό» της πολεμικής της μηχανής στη Συρία το προσεχές διάστημα. Ενδεχομένως να το εννοεί, υπάρχει όμως και η πιθανότητα η δήλωση να αποσκοπεί στη δημιουργία αντίστοιχης διπλωματικής πίεσης στις ΗΠΑ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail