Ηχηρό μήνυμα από το Λίβανο: Θέλουμε ειρήνη, αλλά αν το Ισραήλ προκαλέσει πόλεμο, θα τον χάσει - Οι συνέπειες θα φτάσουν στην Ευρώπη

Freepen.gr - Ο Λίβανος έχει τις δυνατότητες να αντιμετωπίσει «οποιαδήποτε απειλή», αλλά επιδιώκει μόνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Gebran Bassil σε συνέντευξη του στο RT. 

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι οι συνέπειες οποιασδήποτε πιθανής επιθετικής ενέργειας θα μπορούσαν να αγγίξουν την Ευρώπη.

Η χώρα της Μέσης Ανατολής πάντα επέλεγε να «διατηρεί εποικοδομητικές και ορθές πολιτικές» με τους γείτονές της και άλλες χώρες του αραβικού κόσμου, αλλά αυτό δεν απέτρεψε «εχθρικές ενέργειες» εναντίον του Λιβάνου, σημείωσε ο Bassil αναφερόμενος στα γεγονότα με την παραίτηση του πρωθυπουργού Σαάντ αλ-Χαρίρι, από τη Σαουδική Αραβία.

Η Βηρυττός θα "επιμείνει στην ειρηνική και διπλωματική προσέγγιση" εκτός εάν αναγκαστεί να αμυνθεί". Ενώ ο Λίβανος είναι ενάντια σε οποιαδήποτε παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του, ωστόσο «δεν εγκρίνει τυχόν επιθέσεις από τους πολίτες του στη Σαουδική Αραβία».

Τέλος όσον αφορά το Ισραήλ δήλωσε πως "δεν πρέπει να προτρέπουμε το Ισραήλ σε πόλεμο, επειδή είναι πιθανό να τον χάσει».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail