Τα γυρίζει το Ναυτικό Αργεντινής: Το πλήρωμα του υποβρυχίου μπορεί να βρίσκεται σε κατάσταση ακραίας επιβίωσης

Freepen.gr - Πριν λίγες ημέρες το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής ανακοίνωσε το θάνατο των 44 επιβαινόντων επί του υποβρυχίου ARA San Juan δίχως να έχει εντοπιστεί το σκάφος!

Ωστόσο κατά τη χθεσινή ενημέρωση των ΜΜΕ, ο εκπρόσωπος του Ναυτικού, Enrique Balbi δήλωσε πως το πλήρωμα του υποβρυχίου San Juan της Αργεντινής θα μπορούσε ακόμα να βρίσκεται στη ζωή, παρόλο που η αναζήτηση του σκάφους συνεχίζεται για πολλές ημέρες.

Ο αξιωματικός του Αργεντινικού Ναυτικού τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει καθιερωμένη προθεσμία για την αναζήτηση του υποβρυχίου.

"Μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει σαφής βεβαιότητα σχετικά με την κατάσταση του υποβρυχίου. τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί. Προσπαθούμε να δείχνουμε σεβασμό. Παρόλο που η έρευνα έχει ήδη συνεχιστεί για 11 ημέρες, δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί ότι [το πλήρωμα] ενδέχεται να βρίσκεται σε κατάσταση ακραίας επιβίωση", δήλωσε ο Μπαλμπί στη συνέντευξη Τύπου, όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός Todo Noticias.

Το Σάββατο ο αδερφός ενός από τους κατώτερους αξιωματικούς του υποβρυχίου δήλωσε στο Sputnik ότι ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονταν στο υποβρύχιο υπερέβαινε τον προβλεπόμενο αριθμό, καθώς 44 βρίσκονταν επί του σκάφους αντί για 37 μέλη του πληρώματος.

Υποτιθέμενη έκρηξη που πιθανώς προκλήθηκε από το υδρογόνο

"Λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες για την έκρηξη και το γεγονός ότι δεν υπήρχαν τορπίλες στο πλοίο, που σημαίνει ότι δεν μπορούσαν να εκραγούν, θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι θα μπορούσε να συμβεί έκρηξη λόγω της συγκέντρωσης υδρογόνου. Αν το υδρογόνο είναι ο λόγος, δεν ξέρουμε γιατί συνέβη η συγκέντρωση", δήλωσε ο Balbi στη συνέντευξη Τύπου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail