Η Οδύσσεια που πέρασα για να καταθέσω ότι δεν έχω κάτι να προσθέσω κάτι στην αρχική μου κατάθεση

Olichel - pixabay
Thanos Tzimeros

ΚΟΣΤΟΣ, ΚΟΣΤΟΣ, ΚΟΣΤΟΣ

Δεν εζήλωσα τη δόξα του Πελεγρίνη (τι να κάνει άραγε αυτή η ψυχή;) κι έβαλα ποιητικό τίτλο στο post. Αναφέρομαι σε τρεις παράγοντες κόστους, όπως θα σας εξηγήσω παρακάτω.

Σήμερα με κάλεσε ο ανακριτής να δώσω συμπληρωματική κατάθεση ως μηνυτής των τραμπούκων του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ που σ' εκείνη τη συνεδρίαση του ΠΣ που τους κατέβασα τις αφίσες και με χτύπησαν και μου το φόρτωσαν. Αν δεν το έχετε παρακολουθήσει, τους έχω μηνύσει ΟΛΟΥΣ και θα γελάσουμε πολύ όταν εκδικασθεί η υπόθεση.

Με κάλεσε διότι αυτό προβλέπει η δικονομία. Δεν είχα να πω κάτι περισσότερο από αυτά που έγραψα στη μήνυση, αλλά ήμουν υποχρεωμένος να πάω. Πήγα λοιπόν, και απλώς υπέγραψα ότι δεν έχω κάτι να προσθέσω. Ακόμα ένα χαρτί στη δικογραφία, ακόμα ένα χαμένο πρωινό για μένα, ακόμα κάποιες ώρες χαμένες για τον ανακριτή και για τη δημόσια διοίκηση (συν την αστυνομία Χαλανδρίου που πήρε το σήμα, το πρωτοκόλλησε, μου το έφερε στο σπίτι κ.λπ.) Ακόμα ένας κρίκος στη γραφειοκρατία που καθυστερεί την απονομή της Δικαιοσύνης.

Τι θα μπορούσε να γίνει; Ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων. Όλα μέσω e-mail. Ακόμα και η μήνυση. Αλλά κι έτσι που είναι τώρα, με το χαρτοβασίλειο να ζει και να βασιλεύει, θα μπορούσε η δικονομία να προβλέπει ότι αν ο καλούμενος δεν εμφανισθεί για συμπληρωματική κατάθεση την μέρα και ώρα που έχει κληθεί προς τούτο και δεν έχει ζητήσει αναβολή λόγω κωλύματος, τεκμαίρεται ότι δεν έχει να πει κάτι παραπάνω και η υπόθεση προχωράει. Απλό δεν είναι;

Οδηγώντας από Χαλάνδρι για Αλεξάνδρας πέφτω σε μποτιλιάρισμα και διαβάζω στις ηλεκτρονικές πινακίδες της Κηφισίας ότι είναι κλειστή η Πατησίων. Μαθαίνω από το ραδιόφωνο ότι υπεύθυνοι είναι 20 αναρχικοί που έκλεισαν και την Πατησίων και το Πολυτεχνείο απαγορεύοντας στον κόσμο (φοιτητές, καθηγητές κ.λπ.) να μπαίνει μέσα. Αντί να τους μπουζουριάσει όλους η αστυνομία σε dt και να βρίσκονται ήδη στο αυτόφωρο καθόταν και τους κοίταγε κλείνοντας τον δρόμο! Προφανώς περίμενε να διαπιστώσουν ο Βούτσης ο Σκουρλέτης κι ο Κουράκης αν είναι μέσα κι οι κανακάρηδές τους και να πάρει εντολές αναλόγως.

Κάποια στιγμή έφτασα στο κτίριο της Αλεξάνδρας. Είσοδος από Κυρίλλου Λουκάρεως. Φυσικά το υπόγειο parking του κτηρίου είναι ΜΟΝΟ για τους εργαζόμενους στο δικαστηριακό συγκρότημα. Το ότι ο πολίτης συχνά καλείται εκεί και πρέπει κάπου να παρκάρει, δεν το σκέφτηκε το κράτος όταν το κατασκεύαζε. Σου λέει εμείς έχουμε να παρκάρουμε - εσύ κόψε τον λαιμό σου! (Σε μια περιοχή με ιδιαίτερη κυκλοφοριακή επιβάρυνση.) Κόψε τον λαιμό σου θα πει πλήρωσε σε ένα από τα parking της περιοχής ή ψάχνε με τις ώρες μπας και βρεις καμμιά άδεια θέση ένα χιλιόμετρο μακρυά.

Η διεύθυνση και του Εφετείου και του Πταισματοδικείου είναι Κυρίλλου Λουκάρεως 14, μολονότι οι είσοδοί τους απέχουν μεταξύ τους 100 μέτρα και είναι δύο εντελώς ξεχωριστά κτήρια. Ούτε να τα αριθμήσουν ως 14Α και 14Β δεν σκέφτηκαν οι μανδαρίνοι που πήραν την απόφαση. Υποθέτω ότι πολλοί σαν και μένα μπήκαν ψάχνοντας στο λάθος κτήριο.

Επέστρεψα λοιπόν από ένα εντελώς χαμένο πρωινό έχοντας πληρώσει βενζίνες και parking. Να οι τρεις παράμετροι κόστους: α) Κόστος από την μη υιοθέτηση της τεχνολογίας, β) κόστος από τη γραφειοκρατία και γ) κόστος από την κακοδιοίκηση. Μόνο το κόστος της γραφειοκρατίας, το ίδιο το κράτος το υπολογίζει γύρω στο 7% του ΑΕΠ. Αν βάλεις και τα υπόλοιπα ξεπερνάει το 10%. Δηλαδή πάνω από 17 δισ. τον χρόνο! Συγκριτικά ο ΕΝΦΙΑ αποδίδει 2,65 δισ. τον χρόνο.

Άντε καλή δουλειά, να έχουμε να πληρώνουμε!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail