Δεν τρέχει κάστανο

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Πέρασαν αρκετά χρόνια απο τότε που ήμουν φοιτητής στο Πολυτεχνείο της Πάτρας. Εκείνη την εποχή, πολλές φορές ήμουν αυτόπτης μάρτυρας σκληρών σκακιστικών μονομαχιών μεταξύ δυο φίλων.

Ο ένας απο τους δύο, γνήσιος λαϊκός τύπος, όταν έκανε κάποια κίνηση που κέρδιζε έλεγε "have a good time" ενώ όταν ο άλλος τον στρίμωχνε με κάποια περίτεχνη κίνηση, του απαντούσε με την ατάκα "δεν τρέχει κάστανο".

Ηταν απόλυτα λογικό για τα αρρωστημένα μας μυαλά, τέτοια πειραχτήρια ήμασταν, να του κάνουμε ένα δώρο στα γενέθλιά του, μια σφραγίδα στρογγυλή, που έγραφε τις 2 φράσεις αυτές "Have a good time-Δεν τρέχει κάστανο".
Ισως και σήμερα ακόμα, αν ψάξει καλά ανάμεσα στα υπάρχοντά του να τη βρεί.

Γιώργο αν την βρείς σε παρακαλώ μην την πετάξεις, φέρε την σε παρακαλώ να βγάλουμε καλούπι και να φτιάξουμε μερικές εκατοντάδες τέτοιες και να τις μοιράσουμε στους κυβερνώντες.

Αφού δεν παραιτούνται , με όσα συμβαίνουν καθημερινά, γεγονότα που φέρουν τη δική τους σφραγίδα, τουλάχιστον να σφραγίζουν και εμάς, επιβεβαιώνοντας την ηλιθιότητά μας που τους ανεχόμαστε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail