Το πρώτο υπερηχητικό στρατηγικό βομβαρδιστικό της Ρωσίας είναι γεγονός - Μεγάλος σχεδιασμός εν όψει

Freepen.gr - Το πρώτο υπερηχητικό στρατηγικό βομβαρδιστικό της νέας παραγωγής της Ρωσίας, Tupolev Tu-160M2 Blackjack για τη Ρωσική Αεροπορική Δύναμη παρουσιάστηκε στην εγκατάσταση παραγωγής Kazan Aviation Enterprise στις 16 Νοεμβρίου όπως αναφέρει το defence-blog.com.

Το νέο αεροσκάφος είναι ουσιαστικά ένα πρωτότυπο μιας παραλλαγής επόμενης γενιάς του σχεδίου Blackjack, η πρώτη γενιά του οποίου κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1980 στις τελευταίες ημέρες της Σοβιετικής Ένωσης.

Η πρώτη πτήση του Blackjack Tu-160M2 έχει προγραμματιστεί για το Φεβρουάριο του 2018 ενώ το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να παραγγείλει τουλάχιστον 50 τέτοια αεροσκάφη.

Το Tu-160M2 αντιπροσωπεύει έναν ριζοσπαστικό εκσυγχρονισμό του βασικού σχεδιασμού του υπερηχητικού στρατηγικού βομβαρδιστή Tu-160. Η κύρια διαφορά είναι στο συγκρότημα του ενσωματωμένου ραδιοηλεκτρονικού εξοπλισμού (συμπεριλαμβανομένου του νέου συστήματος EW) το τμήμα των νέων εξαρτημάτων φθάνει το 60%.


Το Tu-160 έχει αποδώσει καλά κατά τη διάρκεια της εκστρατείας της Συρίας στη Ρωσία, ενεργώντας ως πλατφόρμα εκτόξευσης για τους μυστικούς πυραύλους κρουζ MKB Raduga H-101, το οποίο θεωρείται ότι έχουν βεληνεκές από 4.500MKm έως 5.500Km.

Η αναβάθμιση της στρατηγικής της βομβιστικής δύναμης, συμπεριλαμβανομένου του Tu-160M2, παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για τη ρωσική κυβέρνηση. «Θα συνεχίσουμε να συζητούμε σήμερα τις δυνατές λύσεις για την ανάπτυξη του στόλου των στρατηγικών βομβαρδισμών Tu-160 και Tu-95MS. Τα αεροσκάφη αυτά αποτελούν σημαντική συνιστώσα του πυρηνικού δυναμικού της χώρας", είχε δηλώσει ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου τον περασμένο Αύγουστο.








Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail