Σάλος με επικίνδυνο ισλαμιστή που "διέφυγε" ύποπτα από τη Γερμανία μέσω Ελλάδας - Δεν ειδοποίησαν τις Ελληνικές Αρχές

Freepen.gr - Τον ύποπτο τρόπο διαφυγής ενός 35χρονου Σύριου ισλαμιστή που φορούσε βραχιολάκι στο πόδι δημοσιεύει η sueddeutsche.de ο οποίος από το 2015 ζούσε στη Βαυαρία παρουσιαζόμενος ως πρόσφυγας.

Ο 35χρονος, ονόματι Χουσεΐν Ζ. είχε επιδείξει και ιδιαίτερα βίαιη συμπεριφορά απέναντι σε συγκατοίκους σε προσφυγική κατοικία στο Aschaffenburg ενώ υπάρχουν αναφορές πως έχει διαπράξει φόνους.

Από το φθινόπωρο του τοποθετήθηκε βραχιολάκι εντοπισμού. Ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο και να εγκαταλείψει τη Γερμανία. Όπως αναφέρει η SZ, τα ίχνη του χάθηκαν στις 11 Οκτωβρίου καθώς το Γραφείο Επιτήρησης δε λάμβανε σήμα από το βραχιολάκι για ώρες. Η επόμενη φορά που ελήφθη σήμα ήταν από το Αεροδρόμιο της Αθήνας. Πάρα ταύτα οι Γερμανικές Αρχές δεν ενημέρωσαν τις Ελληνικές άμεσα.

Ο Χουσεΐν Ζ. είχε αφεθεί ελεύθερος στις 4 Οκτωβρίου. Πριν ταξιδέψει στο Αμβούργο, είχε λάβει σχετική άδεια προς τούτο από το αστυνομικό τμήμα στην Κάτω Φρανκονία. Ήθελε να δει τον άρρωστο γιο του στην Τουρκία όπως είπε ο ίδιος στο τηλέφωνο στις αρχές του Würzburg δύο ημέρες μετά και ενώ βρισκόταν ήδη στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα μόνο οι Ελληνικές Αρχές δεν είχαν ενημερωθεί πως ένας επικίνδυνος ισλαμιστής ταξιδεύει προς την Ελλάδας. Τελικά ενημερώθηκαν αρκετά αργότερα τόσο από το Ομοσπονδιακό Εγκληματολογικό Γραφείο της Γερμανίας όσο και από τις τουρκικές αρχές.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί η αναφορά της εφημερίδας ότι ο Σύριος ενδεχομένως αφέθηκε επίτηδες να εγκαταλείψει τη Γερμανία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail