Η Ινδική Αεροπορία εκτόξευσε με επιτυχία τον ταχύτερο πύραυλο κρουζ στον κόλπο της Βεγγάλης


Freepen.gr - Η Ινδική Πολεμική Αεροπορία δοκίμασε με επιτυχία τονυπερηχητικό πύραυλο Brahmos από το Sukhoi Su-30MKI πλήττοντας έναν στόχο επιφανείας στον κόλπο της Βεγγάλης.

"Η επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου κρουζ Brahmos Air Launched (ALCM) από  Su-30MKI θα ενισχύσει σημαντικά την ικανότητα της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας να διεξάγει επιχειρήσεις κατά πολεμικών σκαφών από μεγάλες αποστάσεις" σημειώνει το υπουργείο Άμυνας σε δήλωση.

Ο Brahmos ALCM, που ζυγίζει 2,5 τόνους, είναι το βαρύτερο όπλο που πρόκειται να αναπτυχθεί στο μαχητικό αεροσκάφος Su-30 της Ινδίας. Έχει βεληνεκές 290 χιλιόμετρα.

"Ο Brahmos, το όπλο παγκόσμιας κλάσης με πολυπλατφορικό, πολλαπλών αποστολών, είναι τώρα ικανός να εκτοξευθεί από τη γη, τη θάλασσα και τον αέρα, ολοκληρώνοντας την τακτική τριάδα πυραύλων κρουζ για την Ινδία", σημείωσε η δήλωση.

Οι παραλλαγές γης και θάλασσας του Brahmos χρησιμοποιούνται ήδη από τον στρατό και το ναυτικό. Πρόσφατα, το βεληνεκές αναβαθμίστηκε από 290 χλμ. σε 450 χλμ μετά την ένταξη της Ινδίας στο καθεστώς ελέγχου πυραυλικών τεχνολογιών (MTCR).

Ο BrahMos είναι μια κοινοπραξία μεταξύ Ινδίας και Ρωσίας και ονομάστηκε από τους ποταμούς Brahmaputra και Moscowa.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail