Είναι 81 ετών, δεν μπορεί να περπατήσει, δυσκολεύεται να μιλήσει και τον έστειλαν σιδηροδέσμιο στη φυλακή ως πραξικοπηματία

Freepen.gr - Αν δεν ήταν πραγματικότητα, θα έπρεπε να γελάμε με όσα γίνονται στην Τουρκία στο αληθινό πραξικόπημα που βρίσκεται από πέρυσι το καλοκαίρι σε εξέλιξη.

Ένα τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησης ενός 81χρονου γέροντα με δυσκολίες στο περπάτημα και την ομιλία, ανέφεραν πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το turkeypurge.com ο άνθρωπος, που ονομάζεται Mustafa Türk, αρχικά κρατήθηκε από την τουρκική αστυνομία την 1η Σεπτεμβρίου 2016, ως ύποπτος για δεσμούς με το κίνημα Gülen, τον οποίο κατηγορεί η τουρκική κυβέρνηση για την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016.

Η αστυνομία του φόρεσε χειροπέδες και τον πήρε από το σπίτι του στο Turgutlu της επαρχίας Manisa, με χειροπέδες όπου τον οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα για ανάκριση. Οι συγγενείς του  περιέγραψαν τη συμπεριφορά που έτυχε ως "υποβαθμισμένη και βάρβαρη". Λίγες μέρες αργότερα συνελήφθη επισήμως και στάλη σε φυλακή στη Manisa.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, το Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Manisa αποφάσισε να συνεχιστεί η προφυλάκισή του. Το τουρκικό καθεστώς βλέπει στον ανήμπορο γέροντα της φωτογραφίας έναν επικίνδυνο άνθρωπο για την υποτιθέμενη δημοκρατία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail