Πως περιέγραφε ο Jordi Pujol την "ανεξαρτησία" της Καταλονίας χωρίς κατ'ανάγκη Καταλανούς το 2012 - Τι πρέπει να προσέξει η Ελλάδα

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη για την ανεξαρτησία της Καταλονίας

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Jordi Pujol, πρόεδρος του καταλανικού CDC, Δημοκρατική Σύγκλιση της Καταλονίας,το 2012 δυο χρόνια πριν παραιτηθει κατω απο το βάρος σκανδάλων:

Ξεκιναει λέγοντας,

"Χρειαζόμαστε ανεξαρτησία για να υπάρξουμε ως χώρα, όχι χώρα με την αφηρημένη έννοια αλλά ενδιαφέρουσα χώρα, ενα αξιόλογο μέρος για τους Καταλανούς, εννοώντας αυτούς που ζουν και εργάζονται στην Καταλονία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ απο το μέρος καταγωγής τους."

Και λιγο μετά οταν τον ρωτάνε αν υπάρχει πλειοψηφία για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, απαντάει

"Αυτό είναι κλειδί, δεν μπορεί να γίνει τίποτα χωρίς αυτό,για να συμπληρώσει λίγο παρακάτω, αλλά μόνο υπο έναν όρο, πρέπει να υπάρχει καθαρή πλειοψηφία υπέρ της ανεξαρτησίας."

Στη συνέχεια τον ρωτάνε αν υπάρχει ήδη αυτή η πλειοψηφία το 2012 και απαντάει ,

"Πιθανώς όχι τωρα αλλά τα 4-5 τελευταία χρόνια ο αριθμός έχει αυξηθεί ουσιαστικά"

Συνοψίζοντας τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης το 2012 ενός ανθρώπου που χάραξε τη μοίρα της ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας και που παραδέχθηκε δυο χρόνια μετά οτι διατηρούσε μυστικούς λογαριασμούς ξένων τραπεζών που κληρονόμησε από τον πατέρα του και κατηγορήθηκε στη συνέχεια για διάφορα αδικήματα:

Μιλάει για μια Καταλονία ανεξάρτητη οικονομικά και διοικητικά απο την Ισπανία, με "Καταλανούς" ντόπιους και μετανάστες, του είναι αδιάφορο,αρκεί να ζούν και να εργάζονται στην περιοχή, εντός της ΕΕ, με επισημη γλώσσα την Ισπανική ενώ παραδέχεται οτι πιθανόν ακόμα να μην υπηρχε εκείνη την εποχή η απαιτούμενη πλειοψηφία την οποία, όπως δείχνουν τα πράγματα, κατάφεραν σήμερα να τη διαμορφώσουν.

Αυτονομία πονηρά σχεδιασμένη απο έναν πολιτικό που έχει κάθε οικονομικό συμφέρον να την κάνει να πετύχει, μια αυτονομία που ζητάει να την ψηφίσουν ακόμα και οι οικονομικοί μετανάστες τους οποίους τους θεωρεί Καταλανούς!

Εθνικισμός με οικονομικούς μετανάστες ψηφοφόρους; Παράλογο; Μην σας ξαφνιάζει, αν πετύχει στην Καταλονία η επόμενη χώρα που θα εφαρμοστει είναι η Ελλάδα γι αυτό μην απορείτε που τα τελευταία χρόνια έκαναν την εμφάνισή τους σημαίες αυτονομίας ή χάρτες διχοτόμησης του Αιγαίου.

ΥΓ. Η συνέντευξη είναι στα ισπανικά με ελληνικούς υπότιτλους (μετάφραση google). Αξίζει να την δείτε γιατί θα καταλάβετε πάρα πολλά

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail