Προδοσία! Συμφωνία Κούρδων και ISIS στα σκαριά για παράδοση της περιοχής ανατολικά του Ευφράτη - Βρισκόμαστε λίγο πριν το μεγάλο πόλεμο;

Freepen.gr - Την Κυριακή, η ISIS και οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ξεκινούν διαπραγματεύσεις για την παράδοση της ανατολικής τράπεζας του ποταμού Ευφράτη στο SDF, σύμφωνα με έκθεση του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR), το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι εδρεύει στο Λονδίνο και πρόσκειται εξαρχής του πολέμου στη συριακή αντιπολίτευση.

Το  SOHR σημειώνει ότι οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται από τοπικούς αρχηγούς φυλετικών δυνάμεων της επαρχίας του Deir Ezzor που είχαν ταχθεί στις τάξεις του ISIS κι έκοβαν κεφάλια. Η περιοχή που μπορεί να παραδοθεί στην SDF είναι πάνω από 110 χλμ κατά μήκος του ποταμού Ευφράτη, σύμφωνα με την έκθεση.

Το SOHR πρόσθεσε ότι η περιοχή περιλαμβάνει όλα τα χωριά μεταξύ της πόλης Khsham στην ανατολική ύπαιθρο του Deir Ezzor και η πόλη Hajin στη νοτιοανατολική ύπαιθρο της επαρχίας.

Η Hajin βρίσκεται 20 χιλιόμετρα βόρεια από το τελευταίο οχυρό της ISIS στη Συρία, την al-Bukamal. Εάν η ISIS παραδώσει την πόλη στις SDF, η δύναμη που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ πιθανότατα θα διασχίσει τον Ευφράτη και θα αποκόψει αποτελεσματικά τον Συριακό Αραβικό Στρατό από την al-Bukamal.

Νωρίτερα την Κυριακή, οι SDF ανακοίνωσαν πως κατέλαβαν τα πεδία πετρελαίου του Omar ως αποτέλεσμα της συμφωνίας με τα τοπικά μέλη του ISIS όπου απλά άλλαξαν σημαίες και στολές.

Αυτή η ξεδιάντροπη συμφωνία ανάμεσα στα δύο πιόνια των Αμερικανών στην περιοχή, των Κούρδων των SDF και των αποκεφαλιστών του ISIS, που το 2014 στο όρος Σιντζάρ κατέσφαξαν τους Κούρδους γιεζίντι, έχει εξοργίσει το Συριακό Αραβικό Στρατό, ο οποίος δίνει σκληρή μάχη για κάθε πόντο της Συρίας που απελευθερώνει.

Σύμφωνα πλέον με αρκετούς υποστηρικτές της Δαμασκού δεν αποκλείεται η απευθείας αντιπαράθεση ανάμεσα στο Συριακό Στρατό και τις SDF ενώ η αμερικανική στρατιωτική υποστήριξη στους Κούρδους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο φαίνεται ότι προβληματίζει.

Ωστόσο η εξίσωση έχει τρεις ακόμη παράγοντες, Τεχεράνη, Μόσχα και Χεζμπολάχ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail