Φωτογραφίες που προβληματίζουν - Το κονβόι του ISIS περνά ανενόχλητο μέσα από τις ελεύθερες περιοχές στη Χομς

Freepen.gr - Το φως της δημοσιότητας είδαν φωτογραφίες με το κονβόι της ISIS να περνά μέσα από την έρημο της επαρχίας της Χομς για να φτάσει στην Qaryatayn στην επίθεση που έγινε στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι Ρώσοι έκαναν λόγο για αντιπερισπασμό στις επιχειρήσεις του Ντέιρ Εζόρ καθώς ισχυρίστηκαν ότι οι επιθέσεις ξεκίνησαν από ομάδες με αφετηρία την αμερικανοκρατούμενη Αλ Τανφ κοντά στο τριεθνές με Ιορδανία και Ιράκ.

Αρκετοί σχολιαστές θέτουν το ερώτημα πως το κονβόι μπόρεσε και κάλυψε όλη την απόσταση περνώντας απαρατήρητο, ειδικά όταν στην περίπτωση της Ράκκα οι Ρώσοι δεν άφησαν ούτε κουνούπι να διαφύγει οδηγώντας ISIS και SDF, δηλαδή τις αμερικανικές ομάδες σε αλληλοσκοτωμό.

Υπάρχει άραγε η περίπτωση να αφέθηκε επίτηδες να ξαναπέσει η Qaryatayn, της οποίας ο πληθυσμός ήταν φιλικός στους ισλαμιστές, για να αποδυναμωθεί το ISIS σε άλλα μέτωπα; Άλλωστε η οργάνωση υποφέρει από λειψανδρία και αυτό αντικατοπτρίζεται στην εξελικτική διαμόρφωση του πολεμικού χάρτη του τελευταίου χρόνου.





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail