Ο Τσίπρας πιλότος σε F-16

φωτο: primeminister.gr
Freepen.gr - Πτήση με διθέσιο F-16 πραγματοποίησε το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την 110 ΠΜ όπου είχε αναγραφεί το όνομά του στα λατινικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο τρίτος πρωθυπουργός μετά τους Ελευθέριο Βενιζέλο και Κώστα Μητσοτάκη, που πραγματοποίησε πτήση με μαχητικό αεροσκάδος. Μαζί με τον πρωθυπουργό απογειώθηκαν με F-16 επίσης οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ .

Η πτήση του πρωθυπουργού είχε κρατηθεί μυστική ενώ το προσωπικό της 110 ΠΜ τον είδε έκπληκτο το πρωί να επισκέπτεται τη μονάδα.

Τον Πρωθυπουργό, υποδέχθηκαν στη Μοίρα 337Μ, ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος (ΠΝ) Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου.Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Α/ΓΕΑ για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Μοίρας και τις λεπτομέρειες εκπαιδευτικής πτήσης στο Βόρειο Αιγαίο, στην οποία είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η σημερινή εκπαιδευτική πτήση με το μαχητικό αεροσκάφος αποτελεί μία από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες που έχει βιώσει, κυρίως γιατί σε αυτές τις ταχύτητες και τα ύψη αντιλαμβάνεσαι ότι το μεγάλο πλεονέκτημα που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία «είναι η ψυχή του Έλληνα πιλότου». «Αυτό είναι το μυστικό υπερόπλο της Πολεμικής Αεροπορίας. Αν δεν έχεις ψυχή, καρδιά, αν δεν αγαπάς την πατρίδα και δεν αισθάνεσαι το μεγαλείο του να υπερασπίζεσαι τις αξίες που γεννήθηκαν σε αυτό τον τόπο, δεν μπορείς να λειτουργείς καθημερινά υπό τέτοιες ακραίες συνθήκες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.





Οι φωτογραφίες είναι από την ΕΡΤ.





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail