Το μεγάλο στοίχημα των Καναδών με το "Αστερίξ" - Από πλοίο μεταφοράς κοντέινερ σε στρατιωτικό πλοίο πολλαπλής υποστήριξης

Freepen.gr - Ένα ενδιαφέρον τεχνικό στοίχημα έβαλαν και κέρδισαν τα καναδέζικα ναυπηγεία "Davie Shipbuilding" ανακοινώνοντας σήμερα ότι το Σαββατοκύριακο καθελκύστηκε το μεγαλύτερο ναυτικό σκάφος που θα παραδοθεί ποτέ από ένα καναδικό ναυπηγείο - εγκαίρως, και με ανταγωνιστικότατο διεθνές κόστος.

Συγκεκριμένα το ναυπηγείο ανέλαβε τη μετασκευή του γερμανικής κατασκευής το 2008 πλοίου μεταφοράς κοντέινερς M/V ASTERIX σε πλοίο στρατιωτικής υποστήριξης.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου άρχισαν να μπαίνουν σε λειτουργία όλα τα συστήματα του σκάφους και στις 16 Νοεμβρίου 2017, το πλοίο θα εκτελέσει τις θαλάσσιες δοκιμές του πριν από την επίτευξη πλήρους επιχειρησιακής ικανότητας (FOC). Κατά τη διάρκεια των θαλάσσιων δοκιμών - υπό την επίβλεψη του Lloyds Register - η ασφάλεια, η ποιότητα, τα συστήματα και η λειτουργικότητα του πλοίου θα δοκιμαστούν ενάντια στα υψηλά στρατιωτικά πρότυπα και προδιαγραφές με βάση τα οποία έχει μετασκευαστεί.

Η ποιότητα κατασκευής και ο σύγχρονος σχεδιασμός αυτού του πλοίου, με τα τελευταία καναδικά ναυτικά συστήματα, αποδεικνύει όχι μόνο την εμπειρία, την υποδομή και την απαράμιλλη εμπειρία της Davie, αλλά και την απίστευτη συμβολή των εκατοντάδων καναδικών προμηθευτών, σημειώνουν τα ναυπηγεία. Πάνω από 900 καναδικές εταιρείες συνέβαλαν στη μετασκευή του πλοίου, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας βασικών στρατιωτικών εξοπλισμών όπως το Ολοκληρωμένο Πλοηγικό και Τακτικό Σύστημα (INTS), τα συμμορφούμενα με το ΝΑΤΟ Συστήματα Αναπλήρωσης-Ναυτιλίας (RAS) και το ναυτικό του Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πλατφόρμας (IPMS).

Το Asterix είναι ένα πλοίο μήκους 182,5 μέτρων. Μετά τη μετασκευή του μπορεί να μεταφέρει έως και 7000 τόνους καυσίμου σε ταχύτητες μέχρι 25 κόμβους.

Διαθέτει δύο γερανούς που επιτρέπουν τη φόρτωση και εκφόρτωση των εμπορευματοκιβωτίων τα οποία είναι προσβάσιμα στη θάλασσα, ένα κατάστρωμα ελικοπτέρου, δύο υπόστεγα για ελικόπτερα, ένα νοσοκομείο σε θέση να φιλοξενήσει 60 ασθενείς και κουζίνες που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες 1.000 ατόμων.

Οι φωτογραφίες είναι από τα Chantier Davie.






Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail